събота, 31 декември 2011, 18:17 ч.

Приятел на животните

Борисов спаси 1800 папагали

BNews.bg

Борисов спаси 1800 папагали

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил кола да докара конфискуваните на ГКПП Капитан Андреево папагали, които взеха да измират, съобщи директорът на Софийския зоопарк д-р Иван Иванов.

Премиерът Бойко Борисов е намерил решение на проблема с папагалите, задържани на Капитан Андреево.

Те ще бъдат настанени в Столичния зоопарк, а кола замина за Свиленград, за да ги докара в столицата. Това съобщи директорът на зоологическата градина д-р Иван Иванов, цитиран от Фокус.

Той уточни, че вече е приготвено всичко необходимо за настаняване на папагалите в карантинна клетка.

Общият брой на папагалите е 1805 по документи. Те ще останат в столичния зоопарк поне 30 дни, ще бъдат под карантина.

1750 вълнисти папагала от видовете „корели“ и „неразделки“, както и 60 морски свинчета бяха задържани от митническите служители на Капитан Андреево.

Птиците и животните са пренасяни от български граждани, пътуващи от Словения за Турция. На митническите служители обаче са представени документи за малък брой от превозваните птици, поради което останалите 1750 вълнисти папагала са задържани.

55 от папагалите са от вида „Розела“, защитен от Конвенцията по международна търговия със застрашени видове от дивата фауна и флора CITES.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • хахахахаххахахахахахахахаха - 10:39, 01 ян.

  Ей тва е сега новина както би казал Бай Жеко :) А Ду,ду,ка Загугука: Кой не знае бойко воевода ? Кой не е слушал за него ?

 • ivan - 08:29, 01 ян.

  АМА НЯМА НАЧИН ДА НЕ Е ТОЙ АКО НЕЩО НЕ ГО Е НАПРАВИЛ ИЛИ ОТКРИЛ ТО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО СЕГА ОСТАВА ДА ЗАПУШИ НЕОНОВАТА ДУПКА ДА СПРЕ СВЕТОВНАТА КРИЗА В ПРОЧЕМ ТОЙ ДАДЕ ГЕНИАЛЕН СЪВЕТ ЗА ТОВА ДАЙТЕ БЕ ХОРА ДА ГО НАПРАВИМ КАПО ДИ ТУТИ КАПИ В СВЕТОВЕН МАЩАБ ПРЕЗИДЕНТ НА ПРЕЗИДЕНТИТЕ

 • Да ти го - 04:37, 01 ян.

  Дадайчо,а ти си щастлив червен боклук,да ти го.....

 • Dada - 04:32, 01 ян.

  ИДОТА Е СПАСИЛ ПАПАГАЙ,НО ДА СПАСЯВА И ХОРАТА ДА НЕ ГЛАДУВАТ. БОКЛУК НЕЩАСТЕН!

 • Драган - 01:11, 01 ян.

  Похвално!

 • Веселин Минчев - 23:49, 31 дек.

  Да пукне в обратен ред. Нине и присно и во веки веков. Амин

 • Иван - 22:41, 31 дек.

  БАТМАН

 • ХАН АСПАРУХ - 19:22, 31 дек.

  МАФИОТО

 • ННН - 19:21, 31 дек.

  КЛАВДИИ

Напиши коментар

Коментари