понеделник, 16 януари 2012, 10:35 ч.

В центъра на София

Отново изрисуваха Паметника

BNews.bg

Отново изрисуваха Паметника

Дошлите граждани поискаха отново демонтиране на монумента, като след разгорещяване на страстите един от протестиращите изрисува Българския трибагреник.

Паметникът на Съветската армия в София за пореден път беше изрисуван.

Този път това стана публично по обед по време на протест с искане за неговото демонтиране, предаде БНТ.

Проведеният за пореден път протест, с искане за демонтиране на паметника на Съветската армия, този път разгорещи страстите, след като един от протестиращите изрисува върху един от монументите Българския трибагреник.

Това доведе до намеса на полцията, при което част от протестиращите влязоха в диалог с представителите на реда.

Опитът на полицията да отведе извършителя в Първо районно, за да му бъде съставен протокол за неговото деяние, беше посрещнато с бурни възгласи на протест.

Протестиращите на практика препречиха пътя на служебния автомобил. На място дойде служител от Столичния инпекторат, който състави протокол на временно задържания, с констатацията "Повреда на културно-исторически паметник, като на него е изрисуван Български трибагреник", след което той беше освободен.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Новият - 12:37, 16 ян.

    Трябва да се прави разлика между символите на тоталитаризма и окупацията с тези на почит към падналите воини за освобождението на поробените народи! Трябва все пак като културна нация да не преминем тънката граница и да не позволим гавра с паметта на загиналите! Героите дали живота си независимо от народност, религия, раса, пол, образование...не заслужават недостойни сцени!

Напиши коментар

Коментари