неделя, 15 януари 2012, 20:37 ч.

Провокирано

Шистовите контрапротести ни обричали икономически

BNews.bg

Шистовите контрапротести ни обричали икономически

Трябва да сме много внимателни да не би заедно с мръсната вода да изсипем и бебето и завинаги да обречем България на това да не може да да забогатяваме от собствените си богатства", заяви министърът на икономиката Трайчо Трайков.

С шистови контрареволюции може да обречем България завинаги да не може да печели от собствените си богатства.

Това каза министърът на икономиката Трайчо Трайков пред БНР по повод поредицата от шествия  в 12 града у нас в събота срещу проучването и добива за шистов газ у нас.

Природозащитниците са срещу намеренията на американската компания "Шеврон" да търси шистов газ у нас, опасявайки се, че сондажите ще замърсят подземните води в Североизточна България.

Демонстрациите се състояха дни преди предстоящото в понеделник в икономическата парламентарна комисия разглеждане на внесените от БСП, "Атака" и РЗС три законопроекта

за забрана на проучванията и добива на шистов газ в България.

"Какво означава проучване за шистов газ, само си помислете. Ами, когато се прави един най-обикновен сондаж и се стигне до хоризонт с шистови скали и се извади ядка, това означава, че сме установили, че там вероятно има шистов газ. Това за вас означава ли проучване?

И когато се говори за такива широкомащабни действия като тотални забрани, шистови контрареволюции и прочие, всъщност трябва да сме много внимателни да не би заедно с мръсната вода да изсипем и бебето и завинаги да обречем България на това да не може да да забогатяваме от собствените си богатства", коментира още Трайков.
 
Според него в парламентарната икономическа комисия трябва да се състои много сериозен дебат какво всъщност може да включва такъв мораториум,

"защото ние рискуваме да се озовем в ситуация, в която да сме си забранили да разглеждаме въобще напредъка в тази посока".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Добри - 12:53, 16 ян.

  "Царят е гол!"-ВИДЯХМЕ ГО и е късно да ни убеждавате в обратното!

 • ПП - 10:44, 16 ян.

  Чермените винаги могат да изкарат по 200-300 души, които да защитят руските интереси. Въпросът е какво мисли болшинството. - съгласно ли е руснаците да продължават да ни рекетират икономически и политически или искаме да се освободим като поляците. Винаги вървим 5 години след тях. Рано или късно ще узреем за шистовия, но ще е със загуби.

 • Филия с мас - 10:41, 16 ян.

  Леле...ле ..е ще трабва да връщам комисионни.

 • Ф - 10:40, 16 ян.

  Всички тези противници на шистовия газ да си кажат дали са в същото време за АЕЦ Белене...Ако ще правите мораториум - първо разяснение какво е шистовия газ - вреди и ползи и след това референдум.

 • до гражданин - 10:21, 16 ян.

  ти трябва да си много елементарен агент.щом не ти се отдава мисленето,порови се малко из нета.почети,прецени пък после пак се опитвай да а..ш на метено.а трайчо взе много да ме съмнява.да не би да трябва да се връщат едни пари?

 • от Добруджа - 09:58, 16 ян.

  На тези които живеят далеч от района на Добруджа, където са шистите не им пука. А това че подземните води води са на нивото на шистите и ще бъдат отровени нищо ли е бе малоумници???

 • гражданин - 08:54, 16 ян.

  Този път Трайчо е прав.Българите са тъпи мазохисти, които на всичко са против без да знаят защо.Сигурно и добива на нефт води до някои проблеми, но Емиратствата с получените пари, направиха от пустинята градина. А ние този рай, който ни е дал господ от тъпотия ще го направим на пустиня.

 • 1 - 08:26, 16 ян.

  В САЩ масирано се увеличава добивът на шистов газ (природен газ добиван от шистови скали). В Китай също се работи по шистовия газ с цел 50% от местното потребление да се задоволява от шистов газ. Привлекателността му идва от това, че е местен ресурс и цената му не е под контрола на външни сили (ОПЕК, Русия, Иран и пр.). Освен това, не може да се ползва за производство на атомни бомби, за разлика от ядреното гориво. Трайчо е изключително разумен и компетентен политик за разлика от кресльовците от рзс и атака и служи на българските интереси за разлика от сергейчо, който служи на интересите на родината си русия.

 • Десен - 22:45, 15 ян.

  Трайчо съвсем се е объркал милият. Тези дни и Марица изток му дойде в повече и явно съвсем е изпушил щом си позволи да говори откровени глупости по адрес на стачкуващите миньори и да ги онагледява с таблици за ръстове на заплати и производителност от 14 години насам.

 • ? - 21:56, 15 ян.

  А га зимаха комисионите,не риваха

Напиши коментар

Коментари