четвъртък, 26 януари 2012, 13:05 ч.

Последна надежда

БТПП отива при Конституционния съд

BNews.bg

БТПП отива при Конституционния съд

След като не мина ветото на Георги Първанов върху промените в Кодекса на труда, сега БСП и ДПС се надяват, че Конституционният съд ще се възпротиви санкционирането на работници без договори. Опозицията не харесва и завишаването на критериите за представителност, които директно изхвърлиха БТПП от Тристранката.

Юристите на БСП и на ДПС не чакаха дълго преди да натоварят Конституционния съд с промените Кодекса за труда, след като управляващите преди седмица отхвърлиха ветото на Георги Първанов.

Опозицията не хареса завишаването на критериите за  представителност, които директно удариха най-старата работодателска организация у нас БТПП, защото издава документи и сертификати и така тя отпада от Тристранката, където се обсъждат важни въпроси заедно със синдикати и министри.

Това се прави, за да се елиминират неудобните организации,

възмути се Хасан Адемов от ДПС.

Хората на Станишев и на Доган се обявиха категорично против и налагането на санкция на служители, които работят без трудови договори.

При тази безработица и при положение, че всеки е готов да се съгласи на какви ли не условия, за да си изкара хляба,

служителите са най-слабата страна и не редно те да бъдат глобявани,

мотивира се червеният Любен Корнезов. Мотивите на Георги Първанов да наложи вето бяха същите като на ДПС и БСП, само че мнозинството в парламента и независимите попариха надеждите му и приеха закона в стария му вид.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари