четвъртък, 26 януари 2012, 20:27 ч.

Компютърна война

Хакери проникнаха в сайта на ЕП

BNews.bg

Хакери проникнаха в сайта на ЕП

Сайтът на Европарламента се оказа недостъпен заради хакерска атака. Битката на Анонимните е само няколко часа след като ЕП подписа с Полша Търговски договор за борба с пиратството, който предвижда засилени мерки срещу пиратските сайтове.

Сайтът на Европарламента се оказа недостъпен тази вечер заради хакерска атака на Анонимните,

съобщава Риа Новости. Те са недоволни от приемането на новите закони, с които се засилва борбата срещу пиратството.

Атаката е само няколко часа след като ЕП подписа с Полша Търговски договор за борба с пиратството, което предвижда засилени мерки срещу пиратските сайтове.

В седмичното издание на сайта за Европейски Новини, който информира за дейността на ЕС, се казва, че в законодателния орган са дошли около 300 000 обаждания на секунда, което е шест пъти повече от нормалното ниво.

Повишена активност към сайта на Европейския парламент е започнала от снощи и достигна своя връх днес сутринта, след което сървъра не може да устои на натоварването.

И в момента сайтът на Европейския парламент не функционира.

По-рано групата на анонимните, за да протестират срещу антипиратския закон атакуваха правителствени сайтове на Полша, както и сайтове на правосъдието и Министерството на финансите на Ирландия и това на Австрия.

Многостранното споразумение за свободна търговия за борба с фалшифицирането (за борба с фалшифицирането споразумение за свободна търговия - ACTA) има за цел да  създава условия за борба срещу нарушения на авторското право. Сред предложените мерки са: по-строги наказания за незаконното копиране и използване на софтуер, филми и музика. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Dean - 12:05, 06 февр.

    Абе вие нормални ли сте?!? Как ще оправят държавата като ни отнемат безплатното и ни задължат да си го купим??? Оставете компаниите да се оправят сами с проблемите си! Луди са тея държавници! Поне да бяха питали народа какво мисли! Лудост! Ето, като не става по лесния начин, ще стане по трудния! Давайте Хакери!!! Борете се за правата си!

  • @LulzSec - 21:37, 26 ян.

    НАЙС А?:-)

Напиши коментар

Коментари