сряда, 01 февруари 2012, 9:19 ч.

Топла връзка

Парите от откупите отидоха в предизборна кампания

BNews.bg

Парите от откупите отидоха в предизборна кампания

Ловно стопанство „Бялка” е било обект на спор между Алексей Петров и Гриша Ганчев, които били помирени от Георги Първанов. След това обаче Ганчев е ударен с отвличането на съдружника си Ангел Бончев, защото двамата спечелили търга за „Бялка”, обясни днес Ангел Бончев връзката на Алексей Петров с бандата за отвличания и с Георги Първанов.

Връзката на Алексей Петров с групата за отвличания „Наглите” е ясна, а в нея място има и последният президент Георги Първанов.

Това заяви в „Гореща точка” по ТВ7 Ангел Бончев, който пострада на два пъти през 2008 г., след като първо бе отвлечен той, а след това и съпругата му Камелия и семейството плаща на два пъти откуп.

Бончев и днес е категоричен, че заловените и изправени пред съда от групата за отвличания не са шапката и мозъка на цялата структура. Това се подсказвало и от огромната сума от 6 млн. лева от откупи, които не са останали в участниците в групата.

„Тези пари са отишли в предизборна кампания. Колкото и умен да е човек, една кампания струва скъпо, без пари не става”,

заяви Бончев и даде да се разбере, че за него този човек е Алексей Петров и именно той е дърпал конците на Наглите.

„На всички е ясно, че тези, които са в следствието не са шапката и мозъка. Този, който е отгоре е обучен, а тези под него са били зависими, защото повечето са с по няколко присъди”, обясни Бончев.

Той не спести и разсъжденията си за връзката на Алексей Петров с последния президент Георги Първанов, за която преди време говори и бившата дясна ръка на Трактора – Пламен Устинов.

Лидерът на „Октопода” искал да удари директно Гриша Ганчев, който по това време е съдружник с Ангел Бончев. Първанов пък в един момент станал посредник между двамата, за да се помирят.

Според Ангел Бончев охраната на Първанов по това време е била „под прякото началство на Алексей Петров” и държавният глава е бил зависим по някакъв начин от Трактора.

Президентът пък осигурил част от охраната на Ганчев. Съвсем тривиална била и причината, поради която Алексей Петров искал да смачка Ганчев – ставало дума за бизнес спор, който съветникът в ДАНС по това време загубил.

„Става дума за стопанството „Бялка”, за който Алексей Петров имаше апетит, а ние също. Спечелихме обаче търга, а той трудно понася загубите”, обясни Ангел Бончев.

Тъй като лично Първанов се намесил, за да не се посяга на Ганчев, след това анонимната по това време група за отвличания посяга на съдружника му Бончев. Както е известно пък, след края на драмата отношенията на Ганчев с Бончев се развалят и съдружието им приключва. Този развой пък показва, че действително с похищенията са разбивани семейства и бизнеси, за което говори Бончев. Затова имало и списък с нарочени за отвличане и терор бизнесмени. Бончев допусна, че неговото отвличане и това на Киро Киров и сина на Румен Гунински, не са случайни и може да са свързани с близостта им до премиера Бойко Борисов

Ангел Бончев отново припомни и връзката на фондация „Утре за всеки”, на която той трябваше да дари под натиск 157 000 евро, за да бъде освободена жена му Камелия, с Алексей Петров.

„Аз лично установих, че две служителки са свързани със застрахователно дружество „Лев инс”.

Фигурират и в двете организации. Това ме навява на мисълта, че Алексей Петров има връзка и с нашия случай. Показателно е, че и шефката на фондацията каза, че няма сила, която да я накара да върне тези пари”, заяви Бончев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • уморения от крамоли дуди - 15:08, 02 февр.

  Алекс2, отвлечените индивиди са придобили състояние по мошенически начин! Май, май, доста хора са разплаквали в живота си! Не ги мисли, ако не си от тяхната дружинка.

 • студент - 15:03, 02 февр.

  до "Алекс2 - 23:13, 1 фев".............................Откачалке, не се мъчи да манипулираш хората! Да, доц. д-р Алексей Петров е много умен, затова преподава в два университета! Колкото и да се мъчите да подмените биографията му, няма да ви се получи.

 • Алекс2 - 23:13, 01 февр.

  Все пак Трактора е имал мнооого мозък,отвличал е само богати хора...направо за глупендерите им се привижда ,като Робин Худ

 • ха - 20:54, 01 февр.

  Тия от снимката, печени и самодоволни мутри. Дано си намерят и те майстора! В Специализираният съд ги чакат с нетърпение хахаха

 • А да не мозъците да са били в комбина с някои от „нашите”, а? - 18:04, 01 февр.

  „Тази сутрин по ТВ7 Нюколай Бюреков разказа, че при него дошли действащи барети по времето, когато е работил в bTV и от тях е научил, че е в списъка на „наглите” заедно със семейството си. „Това аз знам”, натърти Бюреков и каза, че заради това е напуснал телевизията. В студиото гост бе Ангел Бончев, който акцентира на най-важния въпрос, който се премълчава по отвличанията и от ВЛАСТТА, и от МВР, и от ПРОКУРАТУРАТА – А ИМЕННО – КЪДЕ СА ПАРИТЕ! Още по време на отвличанията АФЕРА непрекъснато питаше къде са парите и защо никой от разследващите не рови в това. Разгеле, намери се сега кой да заостри вниманието, че разплитането на истината всъщност е скрито точно тук – къде потънаха ГОЛЕМИТЕ ПАРИ от отвличанията. Ровенето в този проблем обаче очевидно не е изгодно както за мозъците на „наглите”, така и за определени кръгове от Властта, които са били в комбина с тях. Прави впечатление, че от самото начало на операцията „наглите” МВР избягва да коментира КЪДЕ СА ПАРИТЕ. А да не мозъците да са били в комбина с някои от „нашите”, а?”

 • На Гоце не му требваха избори!!! - 14:39, 01 февр.

  Верно е. Имаше избори и требваха пари. Некои не беха на власт за да получават субсидии. Отвличания за Пари. Спечелване на изборите. Спиране на отвличанията. ПиАр хващане на „машите” главите отидоха във властта на високи етажи. На Гоце не му требваха избори!!!

 • Дуди - 14:34, 01 февр.

  Гоце е лош, ама нема кво да го правиме, на всекъде и от всекъде е чист .... ей го на смучеме от пръстите, но не фаща дикиш щото сичко е флашименто...

 • Ваньо - 13:24, 01 февр.

  Като знаете, че на Френската ривиера бутилка шампанско е над 100 евро, а нашият пиян Дудук се къпе и олива с него, представете си. Тоя подкупен лигльо е готов на всичко, за да печели. Нищо чудно да плюскат парите на наглите и тоя да им е гьобелса !!! Вижте самодоволните им мутри и мутринските им изпълнения. Мутраж навсякъде, където се обърнеш. И как само се мъчат да ни облъчват от екрана, малоумниците му недни.

 • само питам - 12:50, 01 февр.

  Колко ли му плащат на ДЮДУКА и от какви пари??? Дали това не е от парите на наглите и тоя да им е гьобелса !!!

 • до "arhar - 12:08, 1 фев" - 12:23, 01 февр.

  М-дааа, колко сте прав!!! Струва ми се, че не е далеч времето, когато ще ги видим като клиенти на съда. И тогава каква ли песен ще запее Дуди?

Напиши коментар

Коментари