вторник, 07 февруари 2012, 10:25 ч.

Грипен бонус

Стотици училища останаха затворени

BNews.bg

Стотици училища останаха затворени

Грипната ваканция в Бургас бе удължена с два дни, а детските градини ще продължат да работят с режим на "засилен филтър". Общо 260 училища в страната са преустановили учебния процес.

Учебният процес е прекъснат заради грипната епидемия в общо 313 училища в страната,

съобщиха от просветното министерство. Поради висок процент на заболеваемост от грип са затворени 3 училища във Враца и 2 учебни заведения в Шумен. В още 300 училища учебните заниятия са преустановени, заради влошена пътна и метеорологична обстановка.

Поради непредвидени ремонт на отоплителната инсталация и липса на гориво са затворени 8 училища в областите Пазарджик, Хасково, Ямбол и София.

Заради наводненията занятията в клас са преустановили 24 училища в Хасково и 27 - в Смолян.

Грипната ваканция на учениците в община Бургас бе удължена с два дни. Това означава, че трябва да се явят в училище едва на 9 февруари, четвъртък.

Остават в сила всички противогрипни и превантивни мерки, детските градини ще продължат да работят с режим на "засилен филтър".

В Омургат вторничният ден също е неучебен.

В пет от осемте общини на Силистренска област във вторник също няма да има учебни занятия.

Според синдикатите много от сградите нямат капацитета на отоплителните системи да достигнат минималната температура от 18 градуса при външни температури от под минус 10 градуса.

Придвиждането на ученици и учители до учебните заведения и обратно води до огромен риск

за живота и здравето.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари