вторник, 14 февруари 2012, 16:03 ч.

Лакомия до шия

Суджук от дива свиня тръшна 7 с трихинелоза

BNews.bg

Суджук от дива свиня тръшна 7 с трихинелоза

Седем души от гоцеделчевското с. Мусомище се тръшнали с трихинелоза, след като яли суджук от заразена дивя свиня. Общо 35 са почитателите на луканката, които се облажили, след като част от компанията намерила ранено диво прасе и го доубила, след което го завъртяла на суджук.

Един от консуматорите на суджука признал, че преди около месец с негов приятел видели ранено диво прасе и го доубили.

От мръвката направили суджуци, като раздали и на приятели. По думите на един от заразените било направено изследване на месото за трихинелоза, но не посочил къде и от кого е извършено то.

Няма приемана проба от диво прасе от това село, показа справка с документацията на лабораторията при областната дирекция по безопасност на храните.

Според здравните инспектори общо 35 души са консумирали от домашния колбас,

но само седем са с потвърдена диагноза трихинелоза, включително и от референтна лаборатория в София.

Наложена е възбрана и са конфискувани 30 килограма суджук, които ще бъдат унищожени в екарисаж.

От Агенцията по безопасност на храните напомнят, че изследването на месо от дивеч е задължително и е отговорност на ловеца.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Скитник1 - 17:20, 14 февр.

    Колко трябва да си прост и гладен за да извършиш подобно нещо ????

  • Иванчо - 17:18, 14 февр.

    Мамицата ви бракониерска, серете кръв сега вашта мама селска ненаяла се..... Избихте и изплюскахте квото намерихте в гората, после ревете че няма.

Напиши коментар

Коментари