неделя, 19 февруари 2012, 12:29 ч.

Държавна ЛЕЛЕвизия

Стресът в БНТ погуби Сашо Авджиев

BNews.bg

Стресът в БНТ погуби Сашо Авджиев

Съществува ли приемственост в българската журналистика, уважаваме ли направеното преди нас, как се поддържат стандартите в занаята и кой ги поддържа, какво се случва в спонсорираната с нашите данъци държавна телевизия - тези и още тежки въпроси повдигна една от най-коментираните теми през седмицата, смъртта на журналиста Александър Авджиев.

Починалият във вторник журналист Александър Авджиев е бил премахнат от публицистичното предаване на БНТ "Навигатор", защото е уязвил министър.

Това разкри в "Насреща: Люба Кулезич" медийният експерт Светлана Божилова, като уточни, че става въпрос за бившия вътрешен министър Румен Петков.

Божилова направи връзка между разпореждането на тогавашната шефка на БНТ Уляна Пръмова и появилото се картонче от ДС на името на Авджиев.

Двете гостенки по темата - телевизионерките Светлана Божилова и Алис Крайчева, бяха категорични, че покойният им колега е преживял изключително тежко данните за принадлежността му към службите.

В ефира на ТВ7 водещата Люба Кулезич показа досието на Сашо Авджиев. Изненадващо, целият му обем е в размер на 3 страници.

На фона на досието на Сашо Авджиев, тези на много наши "демократи", при това прочистени, са като "Война и мир",

коментира Кулезич. При това според текста на отговарящия за него офицер от ДС

Авджиев не върши работа, защото не осигурява достатъчно голяма и задълбочена информация

на тайните служби. Затова пък години наред той вършеше напълно професионално работата си за националната телевизия, категорични са колегите му от БНТ. Според Алис Крайчева неслучайно Сашо си отива от рак. Знаем, че

ракът е болестта на непреодолимата мъка и стреса,

отбеляза тя, като описа Авджиев като "чувствителен", "деликатен", "фин". Стана ясно, че след като е бил съкратен, работата на журналиста е била сведена до това да попълва паспорти (картончета с информация за чужди предавания) - унизителна задача дори за стажант.

Двете гостенки също повдигнаха въпроса кой е бил в комисията, атестирала Авджиев, преди той да бъде уволнен от БНТ, и какви са били критериите, по които той е бил оценяван. Прикакен за отговор бе журналистът от "старата гвардия" Бойко Станкушев отказа да направи връзка между бързата и трагична кончина на колегата си и случващото се в държавната ни телевизия.

Вяра Анкова - като настояща, и Уляна Пръмова - като бивша шефка на БНТ, съсипаха Сашо, контрираха участниците в студиото, като изтъкнаха, че в държавната телевизия се разиграват заплетени драми, напълно непонятни и скрити от очите на обикновения данъкоплатец. 

Това, което се случва в БНТ, е страшно,

увери Алис Крайчева. Там има невиждан страх и всички треперят за малките си заплатици, разказа известната някогашна водеща на БНТ. На финала на предаването тя изрази съжаление, че у нас няма памет към работата на добрите телевизионери, а тази памет трябва да се пази, за да има приемственост и да се гради уважавана медия.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • 88 - 18:08, 19 февр.

  " Колегите " му ако бяха го защитили ...... Тая отвратителна, присъща за животните българска черта - да унизиш и стъпчеш падналия. Бог да го прости !

 • данчо - 17:15, 19 февр.

  Мир на прахът ти Сашо.

 • петров - 14:01, 19 февр.

  Спрямо много почтенни ,скромни и кадърни хора в БГ се постъпва така, за да могат ФЕКАЛИТЕ да изплуват на повъргността и се забележат....Аман от слагачи и подмазвачи! СРАМНО И ПОЗОРНО ЗА БГ!....ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА САШО!

 • тт - 12:47, 19 февр.

  Ми тия курви където упавляват сега БНТ нищо добро няма да допринесът за развитието на телевизията.

Напиши коментар

Коментари