понеделник, 20 февруари 2012, 19:38 ч.

Дипломатически гаф

Логото на "Шеврон" върху покана за 3 март

BNews.bg

Логото на "Шеврон" върху покана за 3 март

Логото на „Шеврон” стои на официална покана за прием на българското посолство в САЩ по повод националния празник 3-ти март, с копие от която разполагат от ВМРО, алармираха войводите. Посланик Поптодорова коментира: Защо се демонизира "Шеврон?"

В поканата от посланик Елена Поптодорова за приема на посолството ни във Вашингтон по случай националния празник 3 март сред логото на други американски компании на първо място е поставена именно „Шеврон”.

"Българското външно министерство трябва да отговори на въпроса: допустимо ли е емблеми на компании да стоят редом с държавния герб?", настояват от ВМРО.

В случая най-напред става дума за държавен, а не за частен прием. Друг е въпросът, че спонсор се явява именно скандалната компания, която месеци наред вдигна хиляди българи на протест

и принуди правителството и парламентът да наложат мораториум върху проучването и добива на шистов газ.

"Законите и дипломатическата практика са регламентирали ясно условията, при които чужди фирми могат да правят подаръци на официални представители на българската държава. Затова МВнР трябва бързо да отговори дали в този случай са спазени законът, протоколът и установената дипломатическа традиция.", се казва в позицията на партията.

Според ВМРО е недопустимо точно тази компания да спонсорира официална държавна проява – при положение, че върху нея тежат съмнения за лобистка намеса

в политическия процес на България.

МВнР трябва да отговори възможно ли е дипломатическо представителство да приема помощ от тази компания, а в същото време да защитава политиката на правителството в София.

"Защо се демонизира „Шеврон?" - това попита българският посланик в САЩ Елена Поптодорова в коментар за Дарик радио по повод позицията на ВМРО.

Тя заяви, че е изненадана от повдигането на сюжета за присъствието на логото на компанията на гърба на поканата за приема на посолството ни за 3-ти март, където стоят и емблемите на други спонсори.

"Признавам, че съм изненадана от внезапно появил се такъв сюжет в медиите. Подкрепата на компании, които работят с дадена държава по големи значими поводи, не само при приеми, може да бъдат проекти, е нещо нормално.

Това е гаранция за по-траен интерес на компанията към съответната държава и знак за такъв интерес.", не вижда нередно и скандално българската посланичка.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Румяна Петрова - 16:27, 13 март

  Госпожи и господа, не мога да повярвам, че тази "вражда" може да продължава , вече 27 години и имаш чувството , че няма край! Що за хора сме ние, като плюем всеки ръководител и го обиждаме безпринципно? Не бях се интересувала никога от Г-жа Поптодорова, но след вчерашното и интервю в НОВА, останах възхитена от нейната , честност и болка. Спомням си и неотдавнашния "плач" на "мама Цецка", но двете нямат нищо общо...Лицемерието на Цачева, никога не може да се сравни с искреността и професионализма на Г-жа Поптодорова. ПОКЛОН ПРЕД ВАШАТА ЧЕСТНОСТ..., И СЪЧУВСТВИЕ ЗА ВАШАТА БОЛКА! УВАЖАЕМА Г-ЖО ПОПТОДОРОВА, ПРЕТЪРПЯХ ТАКАВА БОЛКА ОТ МУТРЕНСКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ НА БОРИСОВ, ЧЕ БОЛЕСТИТЕ МИ СТАНАХА "200" ОТ МЪКА, ЗАТОВА ВИ КАЗВАМ...., ЧЕ ПРАВИЛНО РАЗЧИТАТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО СИ! БОГ ДА Е С ВАС! ТУК СА СПОСОБНИ ЗА ПАРИ , НЕ САМО ДА ТЕ НАТИКАТ В "ЗАНДАНА" НО И ДА ТЕ УБИЯТ БЕЗ ДА ИМ МИГНЕ ОКОТО, САМО ЗАЩОТО ТЪРСИШ СПРАВЕДЛИВОСТ.... БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА СМЕЛОСТТА С КОЯТО ИЗЛЯЗОХТЕ И ПРЕДСТАВИХТЕ СЕБЕ СИ! НАРОДА ИМА НУЖДА ТОЧНО ОТ ТАКИВА ПОСЛАННИЦИ НА ДОБРОТО! А, КАКЪВ Е БИЛ ДЯДО ВИ, ИЛИ БАБА ВИ, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. БЕЗГРЕШНИ ХОРА НЯМА! АЗ ПЛАКАХ ВМЕСТО ВАС, ДОКАТО РАЗКАЗВАХТЕ И ДЪРЖАХТЕ КЪРПИЧКАТА СИ В РЪЦЕ! ОТ 16 ГОДИНИ НЕ МОГА ДА СИ ВДИГНА ГЛАВАТА ОТ СРАМ, ЗАРАДИ ЕДНА МУТРА.СЛАВА БОГУ, ЧЕ ДЕТЕТО МИ ОСТАНА ЖИВО, НО АЗ МНОГО СЕ РАЗБОЛЯХ.... ВЪПРЕКИ ВСИЧКО ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПОМАГАМ НА ХОРАТА И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ИМ ПЕЯ, ЗАЩОТО СЪМ ПЕВИЦА, ИЗВЪН ОБЩЕСТВЕНАТА ДЕЙНОСТ! СЕГА ИСКАМ ДА КАНДИДАТСТВАМ ПО ЕДИН ПРОЕКТ ЗА ДА ПОМОГНА НА РОДИТЕЛИ И ДЕЦА, НО ОТНОВО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА МИ ПОМОГНЕ....ЧАКАМ ФАНДЪКОВА ЗА РАЗГОВОР ОТ СЕДМИЦА, А СРОКЪТ НА ПРОЕКТА ИЗТИЧА..... ХОРАТА СТАНАХА , УЖАСНО ЖЕСТОКИ! НО, ВИЕ НЕ ИМ СЕ СЪРДЕТЕ.ТОВА ГО НАПРАВИХА ПОЛИТИЦИТЕ, КОИТО НЕ МОГАТ ДА СЕ ОТТЪРВАТ ОТ МУТРЕНСКОТО СИ МИНАЛО....КАЗАХТЕ ЗА ДЕСЕТТЕ МИЛИАРДА ДОЛАРА, А ЗА ЧЕТИРИТЕ МИЛИАРДА, КОИТО СИ РАЗДЕЛИХА ДЕМОНСТРАТИВНО И НЯМА ВИНОВНИ, КАКВО ЩЕ КАЖИТЕ??? НЕ ЗНАМ ДАЛИ Е РЕДНО , ТОЧНО В ТОВА СЪОБЩЕНИЕ ДА ВИ МОЛЯ ЗА ВРЪЗКА, ЗАЩОТО НЕ ЗНАМ КОЙ ТОЧНО ЩЕ ГО ПРОЧЕТЕ, НО АКО ВАШИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ПРОЧЕТАТ ТОВА, ИЗПРАТЕТЕ МИ ЕДНА ПОКАНА ЗА СРЕЩА.МОГА ДА ВИ КАЖА , ...ТОЛКОВА МНОГО....?,ОСВЕН АКО И ВАС НЕ ВИ Е СТРАХ ОТ МУТРИТЕ.ТЕ ВСЕ ОЩЕ СА ЖИВИ И СИ ЖИВЕЯТ, КАТО "БЕЬОВЕ"! МОЯТ ИМЕЙЛ- fondrod@abv.bg За мен беше чест, че има още хора като Вас! Докато говорехте, се чувствах ГОРДА БЪЛГАРКА!Амин С уважение, Румяна Петрова

 • Търговците да се изгонят от храма! - 21:37, 03 март

  Поптодорова - търговец в храма на Христа! Търгашка! Нищо свято няма за тая печалбарка!

 • Въпрос - 21:35, 03 март

  Това е реклама на Шеврон, правена за сметка на националния ни празник! Поптодорова, кой ти плаща?

 • ??? - 21:34, 03 март

  Защо Поптодорова съвместява националния празник с интересите на Шеврон?

 • Наглост Поптодорова! - 21:32, 03 март

  Виж коментара на Поптодорова! "Защо се демонизира Шеврон?" Скандалът, Поптодорова, засяга теб, а не Шеврон! Не е луд който яде зелника, луд е който му го дава!

 • роб на новата империя - 14:08, 21 февр.

  Празнуваме освобождението на територията на Шеврон от руснаци и турци.А робите вървят за продан заедно с територията.....

 • jopo - 12:22, 21 февр.

  а защо тази пача продължава да е посланик на Шеврон за България ??? едновремешните комунистически фамилии се крепят май , а Младенов , така ли е ?

 • Незначителен - 10:13, 21 февр.

  В колониите е така

 • 3,14 - 20:20, 20 февр.

  Абе Шеврон не е ли еврейска компания?И какъв е превода на думата шеврон това не е ли на иврит?

Напиши коментар

Коментари