вторник, 06 март 2012, 20:09 ч.

Препъни-кънчо

Р(е)ЗИ(л): останахме без Кънчо

BNews.bg

Р(е)ЗИ(л): останахме без Кънчо

След половин ден бляскава изява в медиите, с премиера в BNews, брошурата за пениса Кънчо беше свалена от сайта на РЗИ.

От пресцентъра на СРЗИ изковаха съобщение до медиите, което публикуваме в пълния му вид:

По повод запитвания на средствата за масова информация във връзка с диплянката „Приключенията на Кънчо”,  Столичната РЗИ Ви информира, че тя е издадена от бившата СХЕИ преди повече от 10 години и през  2010 г. от бившата СРИОКОЗ - в рамките на промотивната дейност на инспекцията по темата „Превенция на ХИВ/СПИН.”

Сътрудници, предложили издаването на дипляната, която е одобрена от тогавашния директор на инспекцията - са вече пенсионери.

Визуалният проект е бил взаимстван от немски здравно-информационен материал по същата тема. Немското име на героя е заменено с българско име. Предназначена е за учащи от горен курс. Дипляната е издадена в минималния изискуем тираж /10 000 бр./, който е вече изчерпан и чиято стойност е била 245,66 лв.

"Приключенията на Кънчо" - диплянката, в която РЗИ-София обяснява на подрастващите как се слага презерватив, може вече да не е пъра гордост за здравната инспекция, но ликът на анимирания бг пенис е споделян с радост от почти всеки втори във Фейсбук тази вечер.

Заедно с последното бг лакомство - вафлата с лика на Бойко Борисов, Кънчо е новият роден супергерой в социалната мрежа.

Броени часове преди Деня на жената, 8 март, българката може да се радва, че събирателният образ на родната мъжественост, Кънчо, твърди:

"Известен щурмовак съм аз, изпълнен съм с енергия и страст”

- макар заявката да е само на хартия, пардон, брошура.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • nameless - 09:19, 07 март

    Интересно ми е кой и поради какви причини е сканирал и качил в сайта им такова нещо, създадено преди 10 години?!

  • Ана - 00:41, 07 март

    Ама съвсем се побъркаха някои хора в България.

  • 123 - 22:27, 06 март

    Как ли се е казвал немският аналог на Кънчо?Аз залагам на Курт. :D

Напиши коментар

Коментари