събота, 10 март 2012, 10:12 ч.

Разцепление

Скандал разтърси събора на БЛС

BNews.bg

Скандал разтърси събора на БЛС

Стартът на редовния събор на БЛС, на който трябва да бъде избран нов председател на организацията, бил разтърсен от скандал. Поводът за това е бил спор между д-р Цветан Райчинов и няколко колегии, които твърдят, че са си платили членски внос, а не им е било дадено право да гласуват.

Скандал е разтърсил редовния събор на Български лекарски съюз,

твърдят в писмо до медиите от сдружение „Български лекар". Спорът в петък е бил между председателя на организацията д-р Цветан Райчинов и няколко колегии, а поводът - превеждането на членски внос към централата на организацията.

Всички делегати на колегията от Търговище и половината делегати на колегията от Смолян, които представляват над 500 лекари, са били лишени от правото да гласуват, въпреки че са превели членските си вноски. Според "Български лекар" по този начин се допуска разцепление в организацията.

От 330 делегати в началото на заседанието, към края му са останали само около тридесетина.

Въпреки че в България има самостоятелен зъболекарски съюз, на събора на лекарската организация присъства в качеството си на асоцииран член само един стоматолог - бивш министър, твърдят още от организацията.

Според тях д-р Райчинов все още дължи обяснение пред делегатите за какво са похарчени над 2 милиона от членския внос

на лекарите през последния мандат и за това дали е морално да получава едновременно големи заплати от БЛС и от ДКЦ в Русе.

Припомняме, че на събора на БЛС трябва да бъде избран нов председател на организацията. Гласуването ще бъде тайно. Ще бъдат избрани още заместник-председатели и главен секретар на Управителния съвет на БЛС.

По-късно стана ясно, че д-р Андрей Кехайов е оттеглил кандидатурата си. Това съобщи д-р Добрин Папуров, който е председател на Търговищката колегия и делегат на събора на БЛС.

„Предвид на политическото вмешателство, което бе направено на събора с присъствието на бивш министър на здравеопазването и игнорирането на настоящия, който е бил в ръководството; предвид – отстранените делегати от регионални колегии от Търговище и Смолян и предвид на ред други мотиви, за мен бе въпрос на морал”, коментира Кехайов след самоотвода.

Трима са останалите кандидати за председател на Българския лекарски съюз.

Д-р Марияна Кирилова е кандидатурата от Велико Търново, проф. Гено Киров е номинацията на София и д-р Цветан Райчинов, настоящият председател на БЛС, е кандидатурата на Русе.

"Не мога да кажа кой е с най-голям шанс от кандидатите. В момента тече изборът и ще се разбере дали ще има балотаж, или няма да има. Мисля, че нещата са разделени горе-долу на три и там гласове ще решават въпроса", посочи още Папуров.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Dwightvog - 18:04, 15 апр.

  заказать продвижение сайта логин в скайпе SEO PRO1

 • contura - 21:05, 10 март

  мошенници са всички управляващи съюза.парите от членски внос са ''куче влачи диря няма''.как могат да задължават лекар да плаща чл. внос за да работи.

 • Инженера - 14:46, 10 март

  1.Най-важно е да се премине към "еднинна тарифа и стандарт" в българската психиатрия,поради факта,че нормативите печатните форми на документите в държавните и частните болници са различни,както цените. Факт е ,че се вземат няколко пъти пари от безработните изискващи документи за работа.

 • Сериозна възможност! - 10:22, 10 март

  Нов интернет портал - търсачка ще дели 50% от приходите си с регистрираните потребители. Регистрирайте се с поканата в края на този пост, поканете приятели и печелете от 7-ми април 2012! След регистрацията ще получите имейл на български език с кратки съвети! Уникална възможност, не се изискват никакви вложения или даунлоад. Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, увеличава факторът по който ще се изплащат парите ви! Всеки месец, като заплата! Лесно е, става за минута! Успех! Вашата покана е тук: signup.wazzub.info/?lrRef=98df1a72

Напиши коментар

Коментари