събота, 10 март 2012, 16:33 ч.

Люта битка

Райчинов не бил агент на ДС

BNews.bg

Райчинов не бил агент на ДС

След балотаж с д-р Мариана Кирилова, д-р Цветан Райчинов бе преизбран за председател на БЛС. Той, както и всички номинирани за поста, трябваше да декларират, че не са били агенти на Държавна сигурност.

Новият-стар председател на БЛС e д-р Цветан Райчинов.

Той бе преизбран при балотаж с подкрепата на 212 делегати от 340 гласували. Неговата опонентка д-р Марияна Кирилова събра 114 гласа. Невалидните бюлетини при вота бяха 14.

По-рано в събота кандидатите за поста останаха трима, след като д-р Андрей Кехайов оттегли кандидатурата си.

Той изложи програмата си, но направи самоотвод в знак на протест срещу отнетото право на глас на делегати от Смолян и Търговище. Кехайов не пропусна да изтъкне, че председателят на БЛС за пореден път не е имал доблест да представи по надлежния ред финансов отчет.

По предложение на делегатите,

всеки номиниран за ръководния пост трябваше да заяви пред събора дали е бил в Държавна сигурност,

както и да декларира, че няма да използва поста, който заема, за политически трамплин, съобщава zdrave.net.

Настоящият председател на БЛС д-р Райчинов заяви, че няма политически цели и разкри, че два пъти до момента е имал предложения в тази посока.

Той отрече и да е имал принадлежност към ДС.

Припомняме, че съборът на БЛС започна със скандал между Райчинов и няколко колегии, които твърдха, че са си платили членски внос, а не им е било дадено право да гласуват. От 330 делегати в началото на заседанието към края му са останали само около тридесетина.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 123 - 22:45, 10 март

    Тоа на снимката ли не е агент бе ?!??? Я му вижте физиономията. Че то от Холивуд, че го вземат без кастинг да играе агент от ДС.

  • До администратора - 17:57, 10 март

    Отговора на въпроса бил ли е член на БКП–БСП Райчинов ще даде отговора , донасял ли е или не на ДС, защото комунистите бяха задължени да донасят (доносничат)за останалите не членове на партията

  • До администратора - 17:54, 10 март

    Не виждам какви непозволени думи съм използвала в коментара си с въпроса към Райчинов, бил ли е член на БКП-БСП или не ?!

Напиши коментар

Коментари