петък, 23 март 2012, 21:04 ч.

Най-накрая

Подписано е споразумение за Горубсо-Мадан

BNews.bg

Подписано е споразумение за Горубсо-Мадан

Подписано е споразумение за "Горубсо Мадан". Работниците ще си получат заплатите. Това каза премиерът Бойко Борисов след преговорите в Министерството на икономиката и енергетиката за решаване на проблема.

Премиерът обясни, че

Валентин Захариев е подписал протокол със 7 точки, чрез който прехвърля задълженията си на Николаѝ Вълканов.

Новият собственик на "Горубсо Мадан" е обединението "Върба Батанци" АД, което е създадено преди 3 години, каза управителят на обединението Николай Вълканов. Акционерите в това обединение са "Минстрой Холдинг" и КЦМ Пловдив.

Борисов обясни, че е помолил Сибанк и ДСК да отворят офисите си и да заверят с необходиманта сума за заплати сметките на работниците.

"Горубсо Мадан" ще има бъдеще - имат технологии и нови машини, които са залог за това. Благодаря на трите страни, че се споразумяха, защото това, което видях по новините - тези хорица без никаква вина стояха. Помолих и Иван Искров да прозвъни с Андонов и Виолина Маринова да направят този жест към работниците в Мадан”, каза още Борисов. 

Премиерът отиде изненадващо на преговорите за "Горубсо" към 20 часа в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Дотогава преговорите се водеха от министър Делян Добрев.

Концесионерът Валентин Захариев доведе "Горубсо Мадан" до катастрофално състояние. Работодателят дължи 1,5 млн. лв. за заплати, а 7 млн. лв. са неплатените от Захариев осигуровки. Според лидера на "Подкрепа" Константин Тренчев Захариев дължи на държавата 200 млн. лв.

“За да прекратим процедурата по предизвестие за прекратяване на концесионния договор, трябва да бъдат изплатени заплатите и осигуровките на работниците”, обясни по-рано министър Добрев.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Крис - 08:43, 24 март

  Това са отношения м/у две частни дружества,Б.Б. да не се пъчи.Просто концесията се прехвърля на приятеля на Доган.От един мошеник на друг.

 • 123 - 23:43, 23 март

  Иване, витиеватите юридизми немат, ама никакво значение. Истината е тая - Доган купи Горубсо Мадан.

 • Иван - 21:13, 23 март

  123 - Горубсо Мадан не се е продава.Ако искаш да ти обясня що е то концесия ?

 • 123 - 21:10, 23 март

  Абе кажете направо - Доган купи Горубсо Мадан.

Напиши коментар

Коментари