четвъртък, 29 март 2012, 9:03 ч.

Потвърдено

Сделката в "Горубсо-Мадан" е финализирана

BNews.bg

Сделката в "Горубсо-Мадан" е финализирана

Парафирането на договора е доказателство, че в "Горубсо-Мадан" вече няма да има проблеми, заяви министърът на икономиката Делян Добрев след финализирането на сделката между Валентин Захариев и Николай Вълканов.

Сделката за „Горубсо-Мадан“ е финализирана, потвърди министърът на икономиката Делян Добрев в "Гореща точка" по TV7,

въпреки появилите се спекулации, че тя е пропаднала. Късно снощи той е разговарял с Николай Вълканов, който е съобщил, че договорът е парафиран. Предстои да бъдат уточнени някои от "тежестите" на предприятието и те да отпаднат, за да може новият собственик да влезе във владение.

"Парафирането на договора е доказателство, че там вече няма да има проблеми",

заяви пред BNews Добрев във връзка с казуса "Горубсо-Мадан". Това обаче не разрешава проблемите в ОЦК-Кърджали, допълни той.

Протестиращите обаче все още не могат да повярват, че сделка е подписана.

"Аз разбирам хората, те си чакат заплатите.

Ако ги давахме ние, правителството, може да бъдете сигурни, че това не би се случило.

Ние нямаме никакво отношение към ОЦК-Кърджали. Това са отношения между работодател и работещите в предприятието. Въпреки че нямаме отношение, ние дори не би трябвало да се месим в такъв спор, се опитваме да съдействаме за разрешаване на този проблем, защото той се превръща в социален проблем, той се превръща в проблем на правителството", коментира Добрев.

Според него трябва да се назначи нов мениджмънт на предприятието и да се търси нов инвеститор, защото е очевидно, че то има потенциал, който не е използван.

Припомняме, че в сряда Валентин Захариев трябваше да даде брифинг с „цялата истина“ за неизплатените заплати на служителите в Оловно-цинковия комбинат в Кърджали и за подписването на концесията на „Горубсо“, но в последния момент той бе отменен.

В по-ранно свое интервю Валентин Захариев обяви, че ще може да изплати част от забавените заплати на работниците в ОЦК-Кърджали при приключване на сделката за „Горубсо“, чиято собственост бе договорена на 23 март, като управлението на предприятието ще бъде поето от бизнесмена Николай Вълканов. Захариев обаче уточни, че това ще зависи и от банката кредитор.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари