петък, 30 март 2012, 16:17 ч.

Глобална грижа

73 наши градове гасят лампите за "Часът на Земята"

BNews.bg

73 наши градове гасят лампите за "Часът на Земята"

73 български градове ще се включат в инициативата „Часът на Земята” на WWF на 31 март, събота, от 20,30 до 21,30 ч.Сред тях е и Кюстендил, съобщиха от общината.

73 са вече българските градове, които се присъединиха към инициативата на WWF да изгасим лампите за един час в последния ден на март, съобщиха за BNews организаторите.

Това е много по-голям брой, отколкото участниците в събитието миналата година, когато нашите градове в кампанията бяха 47.

София и Кюстендил са два от градовете, които ще се включат в световния жест за опазване на околната среда и екосъпричастност.

В столицата точно в 20.30 ще потегли светлинно шествие от Народния театър, ще премине по „жълтите павета” и по бул. „Витоша” ще стигне до НДК.

За поредна година и Кюстендил се включва в Глобалната инициативата „Часът на Земята 2012“ и ще изключи осветлението на пл. „Велбъжд“

и сградата на общината от 20:30 до 21:30 ч. на 31 март, съобщиха от екипа на кмета Паунов.

В рамките на този час хората от цял свят изключват осветлението в домовете си и притъмняват известни публични сгради в знак на символичен жест на съпричастност към проблемите на промените на климата и готовност те да бъдат решени.

„Часът на Земята” започна през 2007 г. в един-единствен град. Това беше австралийският град Сидни.

Миналата година „Часът на Земята” обхвана 5251 града, над 1,8 милиарда души в 135 страни от целия свят по всичките седем континента.

През 2011„Часът на Земята“ подобри рекорда си, като в инициативата се включиха вече 135 държави. Участваха повече от 5200 града и над 1,8 милиарда души от цял свят.

Посланици на „Часът на Земята 2012” в България са музикантът Калин Вельов, тенисистът Григор Димитров, финансистът Мартин Заимов, актьорите Васил Василев-Зуека, Димитър Рачков и Мария Игнатова.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • 31март - 12:55, 31 март

    Угас...

Напиши коментар

Коментари