сряда, 02 май 2012, 21:25 ч.

Опасна стихия

В Родопите бушува голям пожар

BNews.bg

В Родопите бушува голям пожар

Родопите, на територията на Държавно горско стопанство Гърмен, лумнаха в пламъци.

Тези дни пожарите зачестиха. В неделя небрежни туристи подпалиха Сливенския балкан и пожарникарите се бориха с пламъците до късно вечерта. После пожар лумна и в софийското село Рударци и в гората край Трън.

От няколко часа сериозна огнена стихия затруднява екипите край Гоце Делчев.

Пожарът бушува в Родопите на територията на Държавното госрско стопанство Гърмен. Пламъците са обхванали борова гора в местността "Топа" над село Горно Дряново.

Всички горски работници и огнеборци са мобилизирани за потушаването на огъня. Помагат също много доброволци от местното население и от няколко съседни села. В готовност чакат и горските служители от съседните стопанства, в случай че проблемът не бъде локализиран, а се разрасне.

Според директора на стопанството инж. Денислав Шенгов

техниката и наличните хора са на път да се справят с опасната ситуация.

След като това се случи, полицията ще започне разследване, за да установи причините за случилото се.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари