понеделник, 07 май 2012, 14:53 ч.

Ти! Македонец ли си?

Welcome to Македония, люлката на цивилизацията

BNews.bg

Welcome to Македония, люлката на цивилизацията

Македония е люлката на цивилизацията! Това поне става ясно от sms-а, който всеки посетител на страната получава, когато GSM-ът му се включи към местна мобилна мрежа.

„Welcome to Macedonia, the cradle of civilization!“

SMS с този текст получава всеки гост на Македония при смяната на мобилната си мрежа към местен оператор, съобщава местният вестник „Вечер“.

Идеята е на двата телекомуникационни концерна – T-Mobile и ONE, които са твърдо решен да популяризират културно-историческите ценности и паметници на културата в страната и продължават упорито да вярват, че съвременната цивилизация произхожда от техните земи.

Пълният текст на съобщението, което бихте получили, ако навлезете на македонска земя, е: „„Welcome to Macedonia, the cradle of civilization! During your stay we strongly recommend that you visit the Memorial House of Mother Teresa in Skopje, the Memorial Center of Toshe Proeski in Krusevo, the Museum on Water in Ohrid and the Ancient Observatory in Kokino“, което в свободен превод значи „Добре дошли в Македония, люлката на цивилизацията! По време на престоя ви силно препоръчваме да посетите... (изброени са няколко музея и мемориала)!“

Гърция все още не се е изказала по въпроса, но се очаква остро да критикува решението

на мобилните оператори в страната. Южната ни съседка всъщност и досега остава основната причина Македония официално се нарича FYROM – Бивша югославска република Македония, тъй като гърците имат претенции към името.

Преди около две години всъщност македонците направиха нов удар в посока изтъкването на първоналичието на цивилизацията. През юни 2010 един леко изкукал старец показа надпис, на който можел да разчете думата „МАКЕДОНИА“. А пък надписът бил на 77 хиляди години, ergo, Македония е властвала над света някъде в онзи период.

Освен люлка на цивилизацията обаче, съседката ни мегаломан си присвои редица известни популярни личности, исторически герои и духовници. И дори да не говорим за Кирил и Методий, цар Самуил, Гоце Делчев и лъвчетата без гениталии, преди някой и друг месец учени от Великата страна доказали, че и Майкъл Джексън произхожда от голям македонски род.

Истински Трилър!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • баба Вуна - 10:17, 08 май

  Вдигат минималната пенсия, изравняват я със средната.... Еееее, тогава кой будала ще се осигурява? Утре няма да има пари и за тия смешни пенсии, на Младенов и Бойко вече няма да ги има.

 • hi - 10:14, 08 май

  М-даааааа, те са бедни, а ние! Май минималната пенсия и минималната заплата са ни по-малки от македонските! А безработицата у нас? Ай сиктер! От нас акъл ли да взимат?

 • откачена работа - 10:06, 08 май

  Това му се вика насаждане масови щампи и психози в стил 19-ти век. Жалко за народа, но интелигентната част от него има ресурс да преодолее тия простотии с времето. Само че ще им струва много пари и ресурс. А те са бедни.

 • 077 - 10:00, 08 май

  Съгласна съм с македонците! Родолюбие и патриотизъм трябва да има, драги форумци! Ние за една филия сме готови да продадем идеите си!!!!

 • Българи са. Но най-простите. - 17:31, 07 май

  -надписът на 77 хиляди години, е на КИРИЛИЦА! Традиционно кирилицата е приписвана на ученика на Кирил и Методий, Климент Охридски, а името ѝ — в чест на Константин-Кирил Философ 9-11век.

 • Врачка - 15:48, 07 май

  На тиа "макета" шиптърите ше им разкажат играта до някоя и друга годинка! Ша врънкят на сяка врата за помущ, ама никуй нема да им я даде. Стой тъ глей ся ...

 • Hor - 15:35, 07 май

  Най-странно от всичко това е че наистина са прави само дето това се отнася и за българите.

Напиши коментар

Коментари