сряда, 23 май 2012, 7:47 ч.

Хипотеза

Адска Луна ни докарала труса

BNews.bg

Адска Луна ни докарала труса

Астрономи смятат, че причина за силния трус във вторник сутринта е явлението Адска Луна и скриването на слънцето от Луната на 20 май.

Явлението „адска Луна”, известно още като „супер Луна”, на което станахме свидетели в началото на май, е причина за страшното земетресение

което преживяхме във вторник сутринта.

Това твърдят астрономи, цитирани от „Стандарт”. Според тях масло в огъня на катаклизмите у нас и по света наляло и скриването на Слънцето от Луната на 20 май.

То е съвпадна със земетресението, което разтресе Северна Италия на 20 май. Ден след това последва и мощният трус у нас. Не е случайно, че дори часът на двата труса съвпада - 3 след полунощ наше време.

Около 21 май по света има 10 пъти повече трусове от обичайното

заяви пред „Стандарт” астрономът д-р Борислав Борисов, преподавател в Шуменския университет.

Само след две седмици има лунно затъмнение, а на 6 юни е малкият парад на планетите - Слънцето, Земята и Венера се подреждат в една линия. Съвпадението на подобни явления е рядко срещано и също може да доведе до повишена сеизмична активност, твърди д-р Борисов.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Diana - 16:24, 06 юни

  "Парадът на планетите" винаги крие опасности но в случая той не е пълен. В него участват само 3 планети и той не е причина за земетресенията. Намираме се в процес на планетна трансформация които започва придвижване на континенталните плочи на Юг. Процесът е в резултат на преидвижването на земните полюси към новите им места и ще продължи дълго.

 • dead man - 20:46, 23 май

  как не са осъзнахте ве . Няма да имат мира 4овеците

 • НАГЪЛ - 19:55, 23 май

  ДО: hero - 15:07, 23 май B.Borisov e vinoven .............. И kkk - 09:25, 23 май бойко борисов е виновен... И двамата сте АДСКИ нещастни смрадливци!

 • hero - 15:07, 23 май

  B.Borisov e vinoven ..............

 • д-р Симеонов - 13:41, 23 май

  Каква луна - глупости.Ние живеем на повържноста на една бомба , която може да избухне по всяко време.А за разместване и наместване на земните пластове голяма роля играят и многобройните подземни ядрени опити на шепа луди хора , които не знаят , какво да си правят парите , вместо да ги насочат за намаляване на глада.

 • Незначителен - 13:34, 23 май

  Какво толкова странно има - приливите и отливите на какво се дължат - на луната естествено, защо "адска" или "супер" - не знам, термини използвани само от журналисти

 • Сайта за Футболни Екипи 12/13 - 12:24, 23 май

  W W W . O R I G I N A L N I . BE - -- ВЗЕМИ СВОЯТА ФУТБОЛНА ТЕНИСКА 29.99 лв ! ! !

 • sanata - 11:22, 23 май

  В статия от април тази година кмета на Перник КАЗВА ЧЕ ИМА ОПАСНОСТ ЗА градъ от многото изоставени галерии обрани отводнителни съоражения и т- нататък и че трябват много пари за обезопасяването им След земетресението не чух една дума по този въпрос и това земетресение следствие ли на тези неподдържани галерии А сега след толкова приказки да благодарим на късмета си че няма жертви и големи разрушения

 • ... българче да се наричам ... - 10:50, 23 май

  Не мисля, че има нещо просташко в статията или свързано с врачки. Търси се логиката в тези земетресения, като се показват факти и някои съвпадения.

 • възмутен - 10:13, 23 май

  пак почнаха простотиите с врачки , гадателки, предсказващи края на света и най-различни търсачи на слава,като този пишман астроном

Напиши коментар

Коментари