четвъртък, 31 май 2012, 19:04 ч.

В един глас

Мадан иска пак Бойко за премиер

BNews.bg

Мадан иска пак Бойко за премиер

ОЦК-Кърджали може да заработи до 20 юни, обяви в Мадан премиерът Бойко Борисов, след като присъства на подписването на концесионния договор между икономическото министерство и собственика на "Горубсо-Мадан" Николай Вълканов. Преди това той попита мюсюлманите сред родопчани дали властта им упражнява някакво етническо насилие и чу отрицателен отговор.

За пръв път няма да правя първа копка, а взрив, каза премиерът Борисов

по време на церемонията по подписване концесията за добив от находище "Върба-Батанци". Той се озова в Мадан директно от Бургас, където бе на посещение през целия ден. Взривът на Бойко Борисов трябва да даде старта на подновената работа в рудника след месеци на миньорски протести срещу бившия концесионер Валентин Захариев, докато не се намеси правителството.

Договора подписаха икономическият министър Делян Добрев и собственикът на „Горубсо Мадан" Николай Вълканов. Концесията е за 35 г. напред.

Преди формалностите по концесията премиерът попита на висок глас мюсюлманите сред миньорите дали са усетили някакво насилие от страна на властта заради вярата, която изповядват:

„Има ли някой от вас от моя страна да е почувствал етническо напрежение, да съм ви бутнал джамия, или да съм ви прекръстил?”,

заразпитва премиерът и чу хоров отговор от родопчани:

"Не! Искаме Борисов пак премиер".

"Ето сега достойно отговорих на Доган тук пред всички тези мюсюлмани, с ясен въпрос и пред всички медии", каза Борисов като реплика на упреците на лидера на ДПС от последните дни, че има етническо напрежение. "Когато се транслира от Ахмед Доган, че ние тормозим българските мюсюлмани и българските турци, това е лъжа”, допълни Борисов.

След етническата тема Борисов даде символичен старт на новия рудник край Мадан и обясни за съдбата на оловно-цинковия комбинат в Кърджали.

ОЦК-Кърджали заработва до 20 юни

Много активно работим и за вашите комшии от Кърджали - до 20 юни ако може заводът и там да заработи, каза още Борисов пред маданските миньори.

Борисов обясни, че с концесионера на „Горубсо-Мадан” Николай Вълканов са се разбрали всички, които желаят от Кърджали, да им се дадат работни места в Мадан, за да могат да работят и да изкарват пари.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Със коментар - 09:16, 01 юни

  Егати тъпите коментари под статията...

 • шефа - 08:14, 01 юни

  Разбойко разбра какво го очаква в големите градове и започна да обикаля села и паланки за да лъже бедните и елементарни хора да гласуват за него.Днес се е изказал че пушачите сме ПРОСТАЦИ и е прав щом бяхме толкова глупави да гласуваме за него,но ще се поправим на другите избори.

 • без думи - 08:03, 01 юни

  без коментар всичко е ясно

 • Нема как? - 07:35, 01 юни

  Щом всички го искат, Бойко пак ще ни стане премиер.

 • Октай - 06:33, 01 юни

  Тикво проста как може да задаваш толкова тъпи въпроси на хората. Бутнал ли съм джамия или прекръстил лисъм някой хахаха . Как ще бутнеш джамия бе хайванино , нали след това ще бъдеш жив одран. Стиска ли ти? Всички ти помнят ''геройствата'' в Дулово през 1989 така че нищо не е забравено и Турците никога няма да гласуват за теб. Прост си се родил и такъв ще си пукнеш.

 • 2 - 23:42, 31 май

  Тагесцайтунг:Журналистическо разследване в Германия:ЦРУ донасяло за престъпна криминална дейност на премиера на Б-я Б Борисов. Да ни е жив и здрав престъпника!!!!!

 • Бойко премиер! Кой друг? - 21:37, 31 май

  Село Бисер и Перник, също.

 • без коментар! - 20:00, 31 май

  ЕГАТИ ТЪПИЯ НАРОД!!!

Напиши коментар

Коментари