четвъртък, 07 юни 2012, 20:28 ч.

В последния момент

Кандидат-студенти се тълпят пред СУ

BNews.bg

Кандидат-студенти се тълпят пред СУ

Сроковете за записване за кандидат-студентски изпити в някои ВУЗ-ове вече изтичат, заради което започнаха да се образуват опашки от чакащи да подадат документите си младежи.

Макар народното творчество да съветва "Не оставяй днешната работа за утре", явно е типично българска черта да отлагаме важни неща за последния момент. Поредното потвърждение на това твърдение е записването за приемни изпити в университетите.

В някои ВУЗ-ове сроковете за подаване на документи вече изтичат и затова кандидат-студенти започнаха да се тълпят на опашки.

Средният брой на записваните за час в Софийския университет "Свети Климент Охридски" днес бил около 120 души, провериха от bTV. Голяма част от кандидатите се оплаквали от чакането и големите опашки. Според тях подаването на документите по електронен път значително щяло да улесни процеса.

На първата изпитна сесия съществувала такава възможност и мераклиите да учат в университета можели да платят таксите си през интернет. Само че фирмата, която обслужвала този метод, отказала да прави същото и по време на втората изпитна сесия. Така сега кандидатите трябва да го направят по старомодния начин.

Всъщност записването на кандидат-студенти в СУ започна още на 22 януари.

Друг е въпросът, че повечето не са се възползвали от ранното стартиране. Засега желаещите да се явят на изпити са 7500, а местата за първокурсници са само 6000. Най-много искали да бъдат препитани по български език, история, журналистика и английски език.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари