понеделник, 02 юли 2012, 12:32 ч.

ЕС „отличник”

Румънци ни изкараха №1 по сива икономика

BNews.bg

Румънци ни изкараха №1 по сива икономика

България води класацията на страните със сива икономика в Европейския съюз, съобщава информационното издание „Румъния бизнес инсайдър”.

Румъния е на второ място в ЕС по дял на сивата икономика. Съгласно последните данни за европейския блок 29,6% от румънската икономика е „сенчеста”, т.е. приходите от нея не се облагат с данък.

На първо място в

България, в която 32,3% от икономиката е сенчеста.

Средното ниво в останалите страни в ЕС е 18,4%.

Представените данни са приблизителни, тъй като няма официални показатели, които достоверно да оценяват дела на черния пазар в страните, отбелязва изданието.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Влади - 16:34, 03 юли

    Вярно е! Като пример ще дам че масово фирмите крият заплатите на работниците и плащат по-малки осигуровки. Кварталните бакалии крият оборот като не издават касови бележки на редовните си клиенти. Друг пример за сива икономика е, че масово фирмите задължават работниците да се трудят извънредно и не заплащат горницата, или я заплащат за жълти стотинки.

Напиши коментар

Коментари