сряда, 11 юли 2012, 13:27 ч.

Трафик на хора

Варненско би шута на Сливен по проститутки

BNews.bg

Варненско би шута на Сливен по проститутки

25 са досъдебните производства, образувани от Окръжна прокуратура Варна от началото на годината за трафик на хора с цел проституция. Явно Варненско е основен „донор“ на жрици на любовта за Европа, а сливенските труженички поне за малко са отстъпили първенството си.

Варненско е основен „донор“ за износ на жени за Франция, Германия, Австрия, Полша и Гърция.

Това стана ясно от днешното заседание на Местната комисия за борба с трафика на хора. Основно се касае за износ на проститутки и в по-малка степен за трафик на бременни жени с цел продажба на техните бебета.

От началото на годината са образувани 25 досъдебни производства, свързани с трафик на хора, 5 от които са за деяния, извършени от организирани престъпни групи. Участниците са основно лица от турския и ромския етнос. В рамките на тези производства са идентифицирани 25 пострадали лица, 17 от които жени, 8 мъже и 3 непълнолетни.

Само 4 от тях са били установени, че проституират на територията на България, останалите са били изведени в чужбина.

Новината донякъде разколебава прочутото „първенство“ на сливенските труженички на любовта в Европа.

Припомняме, че според проучване на българския „Център за изследване на демокрацията“ само в Брюксел 70% от проститутките са нашенки, а 70% от тях идват именно от Сливен.

Във Варненско са засечени и няколко случая на износ на жени с цел фиктивни бракове с чужденци

от Северна Африка на територията на Кипър. Те обаче още не могат да бъдат криминализирани, тъй като представителките на нежния пол доброволно се съгласявали за фиктивния брак, срещу което получавали пари. Чужденците пък ги търсели, за да получат права като съпрузи на лица от Европейския съюз.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • asddas - 10:46, 16 юли

    Умни ли сте? Докажете го - тествайте се онлайн и споделете резултатите в Фейсбук, само на iq-check.me

  • 5 0 DOOL A R R A - 13:38, 12 юли

    5 0 D o l a r a За и г р а на п о к е р без да се налага да д е п о зирате ваши сре дства. с а й т а предлага и ма т е риали как да п е че лите от п о к е р. за повече и н ф о: superofferta12.s i t e 88.n e t /azz. h t m l

Напиши коментар

Коментари