събота, 14 юли 2012, 10:19 ч.

Синьо лято

Най-добрите маршрути до морето

BNews.bg

Най-добрите маршрути до морето

Тези, които пътуват за Южното Черноморие, да използват пътя Ямбол-Средец-Бургас, а онези за Северното Черноморие - Сливен-Петолъчката, съветват специалистите.

Ремонтни дейности се извършват по автомагистралите „Хемус” и „Тракия”, съобщиха от „Пътна полиция”.

Шофьорите, които пътуват по магистрала „Тракия”, имат няколко варианта за връзка между Ямбол и Карнобат - последната отсечка от магистралата, която все още е на етап строителство.

Шефът териториалната дирекция на пътната агенция в Ямбол инж. Галин Костов увери пред Дарик, че всички обходи са в добро състояние. 

„До пътния възел на края на магистралата има две алтернативи - Сливен-Петолъчката-Карнобат-Бургас, като на Карнобат отново има възможност да се качи на магистралата, и от Ямбол към Петолъчката или към Елхово-Лесово.

Може да се използва алтернативния маршрут Ямбол-Средец-Бургас”, съобщи инж. Костов. Всичките тези маршрути са добри за пътуване, потвърди той. 

Тези, които пътуват за Южното Черноморие, да използват пътя Ямбол-Средец-Бургас, а онези за Северното Черноморие, да използват Сливен-Петолъчката.

От няколко дни автомобили могат да се движат и в отсечката Нова Загора - Ямбол.

Скоро ще бъдат пуснати още 15 км от магистрала „Тракия”, които са до следващия голям пътен възел. Пусковият срок на отсечката Ямбол - Карнобат е догодина.

По цялата магистрала разрешената максимална скорост е 140 км/ч, а при обиколните маршрути са според спецификата на пътя. 

На автомагистрала „Хемус” в Област Варна във връзка с рехабилитацията на естакада „Девня”, е въведена временна организация от пътен възел „Суворово” до пътен възел „Неофит Рилски”, информират от "Пътна полиция". Напълно е затворено лявото платно на автомагистралата, като движението е пренасочено по път I-2 Русе-Варна.

В Област Шумен от км. 360+600 до 373+800 се извършва машинно и ръчно косене. На етапната връзка на път І-2 с автомагистрала "Хемус” се прави ръчен кърпеж на асфалтова настилка.

На автомагистрала „Тракия” в област Бургас от км 332+400 до км 356+400 Карнобат – Бургас се извършва демонтаж.

Сухи са пътните настилки на автомагистралите „Марица” и „Люлин”.

При температури на въздуха над 35 градуса, от 13.00 до 21.00 часа се забранява движението по републиканските пътища на тежкотоварни автомобили с обща маса над 20 тона.

По време на забраната автомобилите изчакват извън платното на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението. Изключение от забраната се прави за пътни превозни средства, превозващи бързо развалящи се хранителни продукти на температурен режим и живи животни.


* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Пътуващ - 11:23, 10 септ.

    Пътят Ямбол-Средец-Бургас е в отвратително състояние. Вчера минах по него. Целият е в бабуни, резки хлатнатини, а и дупки не липсват, въпреки, че има и преасфалтирани отсечки, които също са пропандани и са много къдрави. Около Средец е много зле! Средната ми скорост при положение, че не беше никак натоварено беше 56км/ч. Предпочитам да вися в задръстване вместо да си троша колата от там. Вие си решете!

Напиши коментар

Коментари