понеделник, 23 юли 2012, 22:50 ч.

Нов шанс в София

Елитни гимназии останаха със свободни места

BNews.bg

Елитни гимназии останаха със свободни места

След последното трето класиране за прием след седми клас се оказа, че някои от елитните гимназии в София не събраха достатъчно ученици, за да сформират паралелки. Затова от Инспектората по образование обявяват четвърто класиране.

След голямото притеснение как ще се справят на матурите седмокласниците трябваше и да се съревновават за място в престижните гимназии. Голямата еуфория от битката за място в престижно учебно заведение се оказа излишна, защото след последното, трето, класиране

останаха общо 313 свободни места в столицата.

Така че ако децата ви не са успели да се доредят за желаното учебно заведение, имат нов шанс. От Инспектората по образование обявяват четвърто класиране за кандидат-гимназистите в София, съобщи TV7.

По едно свободно място има в Първа и Втора английска гимназия, както и още три за момчета и едно за момиче са незаетите бройки в 157-мо училище, познато като Втора испанска гимназия.  18-то училище също не успя да попълни няколко свои паралелки - тези за изучаване на екзотични езици. Общо седем попълнения трябват за паралелките с японски, китайски, корейски или арабски - по един ученик за всеки. 

Подобен проблем има и в хуманитарните гимназии. Две места остават свободни в Софийската математическа гимназия (СМГ) и седем в Националната природо-математическа гимназия (НПМГ).

В новото класиране могат да участват всички, които са изкарали над среден 3 на матурата.

Младежите, които пък са били приети, но биха предпочели друго учебно заведение, могат да изтеглят документите си и да ги подадът на друго място. Само че това може да им изиграе и лоша шега, защото има реална опасност в крайна сметка да изгубят досегашното си място, чакайки резултатите от новото класиране.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари