неделя, 29 юли 2012, 10:03 ч.

Векът на любовта

Деси Солджъра: Не е модерно да мразиш

BNews.bg

Деси Солджъра: Не е модерно да мразиш

Активистката и истински бунтар Десислава – Солджъра гостува на BLife, а поводът е книгата “Разговори с Десислава – Солджъра”, която издаде само преди седмици, заедно с журналиста Иван Черкезов.

Идеята за книгата се родила отдавна. Заедно със съавтора - журналистът Иван Черкезов, Деси подрежда техните разговори и размисли. Срещат се различните гледни точки на един "обратен - в случая Деси и един хетеросексуален мъж.

„Все още говорим за хомосексуалните като за извратени, а за хетеросексуалните като нещо, което е било и винаги ще бъде.Около тази тема се въртят размислите в книгата", казва Солджъра. 

Деси смята, че хората се страхуват да разкрият сексуалността си, защото ще срещнат неразбиране и омраза.

Хомофобията в България се топи и е на път да изчезне.

„Вече не е модерно да мразиш. Новият век, 21 век, е този на любовта, защото виждам, че хората държат много повече на други качества от това, кой с какъв цвят на кожата е, кой с каква сексуалност е или на какъв език говори“ – размишлява пред камерата на BLife Солджъра.

Според нея това, което ще обедини хората е осъзнаването, че има по важни неща от омразата и различието. За BLife Петрова издаде, че в момента подготвя втора книга, в която ще бъдат включени разговори с хомосексуални семейства, които живеят в България.

Вижте видеото в BLife.bg

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • az - 11:22, 31 юли

    АЙДЕ ИЗРОД - У ЛЕВО!

Напиши коментар

Коментари