вторник, 21 август 2012, 15:44 ч.

Неустойки

Съдят БФВ в Лозана за 300 хиляди евро

BNews.bg

Съдят БФВ в Лозана за 300 хиляди евро

Съдебен иск за 300 000 евро е завела срещу БФВолейбол италианска фирма за екипировка, като част от неизпълнен договор за доставка на екипировка за националните ни гарнитури.

Поредният удар се стовари срещу БФ Волейбол, след като

марката за спортна екипировка Ереа е завела дело в Международния спортен арбитражен съд в Лозана.

Делото вече е в ход във висшата съдебна инстанция в Швейцария, като става дума и за сериозна сума пари – неустойка по договора вероятно за 300 000 евро!

Делото е заради договора от миналата година между Ереа и БФВ за доставка на екипировка за националните ни гарнитури, който в последствие бе прекратен и волейболистите ни играха на Летните олимпийски игри в Лондон с Асикс, информира Гонг.

Въпросният договор се споменава и в Доклада за извършената финансова инспекция от Министерство на финансите и Агенция за държавна финансова инспекция. Скоро се очаква и присъдата от Международния спортен арбитражен съд.

Италианските шефове на фирмата сериозно са се заели с това дело,

заради което в момента търпят финансови загуби. Те дори са изисквали записи от мачовете на на волейболистите ни на Олимпиадата в Лондон като доказателство, че там вместо Ереа нашите играят с Асикс. Босовете са гледали и получили също така записи от пресконференции на БФВ, на които се говори за спортната екипировка.

За да заличи скандала, членът на УС на БФВ и водач на тима ни в Лондон Любо Ганев е имал среща и в Италия със шефовете на италиянската фирма с молба да не съдят централата. Ганев дори предложил в замяна на оттеглянето на делото, волейболните ни национали сега да изиграят Олимпиадата с Асикс, а от догодина отново да облекат Ереа.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • неизвестен - 09:40, 27 авг.

    Драги журналисти.Пише се Италия ,но не италиянска , а "италианска" фирма! Бъдете в час.

Напиши коментар

Коментари