сряда, 05 септември 2012, 13:55 ч.

Нови работни места

Отварят затворени мини в Родопите

BNews.bg

Отварят затворени мини в Родопите

Както преди време бе обещал икономическият министър, двата забравени и затворени рудника в Родопите - "Шахоница" край Рудозем и "Печинско" - край Мадан са на крачка от повторното отваряне и разкриване на нови работни места.

По време на ваканцията на правителството министър Добрев бе обещал, че още на първите му заседания ще предложи на МС двата забравени от Бога родопски рудника, затворени по времето на кабинета Костов, да заработят отново, като се дадат на концесия.

Това вече е факт, след като кабинетът реши да даде на концесия за добиване на оловно-цинкови руди мините "Шахоница" край Рудозем" и "Печинско" край Мадан.

Преди да бъдат затворени двата рудника от старата система на ГОРУБСО са давали работни места на около 500-600 миньори от Смолянския край, където безработицата е традиционно висока.

Сега те се дават с решение на правителството на концесия на "Върба-Батанци" АД, която спечели конкурсите. Дружеството на Николай Вълканов, който взе и ГОРУБСО-Мадан през пролетта и така спаси тамошните миньори от безработица, беше определено за концесионер след проведени търгове. Сега очакванията са за отваряне на нови около 800 работни места в двата рудника.

Всяка от концесиите ще струва на инвеститора по над 200 хил. долара годишно,

уточниха от правителствения пресцентър.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари