четвъртък, 06 септември 2012, 14:40 ч.

Овладяна стихия

Пожар достигна къщите на старозагорско село

BNews.bg

Пожар достигна къщите на старозагорско село

Огън достигна до къщите на старозагорското село Ястребово след детска игра на сметището. Пожарът е овладян.

Пожар застраши хората от старозагорското село Ястребово. Предотвратена бе опасността да избухне взрив, тъй като в близост до пожара се намира и метанохранилището,

в което имаше около 100 бутилки, пълни с газ – метан. В огъня изгоряха няколко селскостопански постройки и десетки декари сухи треви и храсти,

Огънят е тръгнал от сметището край населеното място след детска игра

и бързо достигнал до къщите. Запалено е било стърнището. Хората се мобилизирали и започнали да гасят с маркучи и кофи вода. На място са пристигнали пожарникари от Стара Загора. Пламъците са овлядани. Екипи обаче ще останат да дежурят и през нощта, за да няма неприятни изненади за спящите хора.

Над 100 дка иглолистна гора и 150 дка поземлен фонд пък бяха изпепелени при два пожара край Смолян.

Вчера следобед се е разразила огнена стихия над село Кукувица. 15 огнеборци с три автомобила са се борили с огъня, който към момента е локализиран и се гасят последните огнища.

Причините за възникване на пожара са в процес на изясняване.

Пожар е избухнал и край село Стоманово, община Девин. Изгорели са около 9 дка иглолистна гора и 20 дка сухи треви и храсти.

Небрежно боравене с открит огън е най-вероятната причина за пожара, според огнеборците в Девинско, които вече са угасили местността.

В момента на място дежурят четирима служители на Горското стопанство.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари