петък, 07 септември 2012, 8:45 ч.

Годишнина

Изложба гласят в Правец за Тодор Живков

BNews.bg

Изложба гласят в Правец за Тодор Живков

Изложба „Колекцията подаръци на Тодор Живков в нови измерения” ще бъде представена в Правец по повод 7 септември – рождения ден на бившия първи.

Изложбата ще бъде представена в петък в Музеен комплекс при родната къща на Тодор Живков, по случай рождения ден на бившия соцдържавен глава на България.

В нея ще бъде показана колекцията подаръци на Тодор Живков.

Изложбата включва самурайско снаряжение, изящни предмети от Индия, от Япония, от Близкия изток. 

Една част от експонатите са копия на известни паметници на съответните държави и народи, както Тадж Махал в Индия. Сред даровете за Живков има копия на антични статуетки, които се показват отделно, за да се забележат именно като произведения на изкуството - като копия на много интересни експонати, и като копия на древни паметници. Ще бъдат показани и една част по-едри предмети на открито в паркова среда.

От 16.00 в Правец ще бъде представен филмът „Човекът и народът” на Светослав Овчаров. 

На прожекцията ще присъства режисьорът, както и сценаристката Мая Захариева.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • мислещия положително - 17:11, 07 септ.

  Мдааа ,само той строи и въпреки всичкото плюване по него, никой не е успял да каже нещо конкретно че е краднал. Предишните, две тухли, една върху друга не можаха да турят-спомнете си колко мастило се проля за "Тракия".Ако сегашните останат още един мандат, най-вероятно няма да има повече магистрали за правене.Тъй, че колкото и да гафят-нали сте чували поговорката-не греши само тоз, който не работи.

 • Тодор Димитров - 14:34, 07 септ.

  Гледайки тази идилия в Правец се питам, дали ще бъде представен на публиката един от най-зловещите подаръци на бай-Тошо, убийството на Георги Марков от ДС. Това се казва подарък, достоен да се сравни с отсичането на главата на Йоан Предтеча.

 • IQ146 - 12:05, 07 септ.

  Всъщност това, за което съществува политиката като занятие и политиците като практикуващи го, е да работят за народните дела. Политики колкото щеш, включително и националистически... И по това се различават държавите-практикуват различни схващания как се живее по-добре, кое е по-добро. Дотук-добре, интересното става, когато в политиката влязат откровени КРАДЦИ, или по-лошо, когато ВСИЧКИ в ПОЛИТИКАТА са ОТКРОВЕНИ КРАДЦИ. Когато политиката стане основно и единствено средство за ЗАБОГАТЯВАНЕ на практикуващите я. Не знам как се нарича такава обществена система, но ние в България сме свидетели точно на това. Вече не е критерий и обект на спор каква да е политиката и как да се постига това и онова. В основен проблем се превръща опазването на общественото богатство от КРАДЦИ. Че без пари всякаква ПОЛИТИКА е НЕВЪЗМОЖНА! Просто НЯМА ПАРИ! А ВСЯКА година бюджетът събира 40-50 млрд.лв. Това са бая пари! Затова сега избираме политиците ЗА ДА НЕ КРАДАТ! Не е важно колко са компетентни, компетентността е твърде разтегливо понятие, важно е да не КРАДАТ! Ако Борисов НЕ КРАДЕ, ще го изберем пак, ако КРАДЕ, ще се оглеждаме и ще търсим друг, може би Кунева, може би Станишев, може би ГОЦЭ, може би Капон, може би Яне, може би Костов, може би СДС, може би Каракачанов, може би Слави Бинев, може би Доган, може би Каролев, може би Волен, може би тия от ТВ Скат, не им знам имената, може би Лидер на Ковачки, може би Марешки, може би Сульо, може би Пульо и т.н., и т.н... А може би някой ден и батко ви с голямото IQ или някой такъв като мен, знае ли някой? Според мен от всички изброени и реалистични възможности, бате ви Бойко Борисов НАЙ НЕ КРАДЕ! И ИЗГРАЖДА ИНФРАСТРУКТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ! Така аз мисля, затова ще гласувам за него! А на тия, дето плещят за диктатура, да попрочетат малко за Чили след Алиенде-най-корумпираното в чилийската история правителство, съставено от социалисти...А тези, за които интелектуалния капацитет на Борисов представлява лична обида, да си зададат въпроса, няма ли да бъде обидно и приемливо ли е да те ЛЪЖАТ и КРАДАТ (псевдо)интелектуални титани и салонни лустросани типове...

 • Крис - 11:27, 07 септ.

  А неговият пазач и последовател няма ли да присъства на прожекцията?Не очаквах от вашата телевизия такъв възторжен репортаж тази сутрин!

Напиши коментар

Коментари