понеделник, 10 септември 2012, 12:15 ч.

Колкото повече...

Мечки щурмуват Родопите

BNews.bg

Мечки щурмуват Родопите

Нападения на мечки срещу добитък вдигнаха Смолянско на крак.

Мечки притесниха сериозно жителите на смолянските села Горово и Бостина,

убивайки общо четири домашни животни, жалваха се потърпевши фермери пред „Стандарт“.

Първоначално в нощта на петък срещу събота стръвница е убила крава в околностите на Горово. Най-вероятно хищникът е хванал млекодайното животно, докато се е прибирало от паша заедно с останалите селски крави. След като установили липсата, стопаните започнали да издирват кравата, но открили само останки от нея.

В събота срещу неделя мечка вилня и в близкото село Бостина, която е само на 4 км от Смолян. Звярът нападнал селското стадо, от което е изял три овце.

С настъпването на есента зачестяват мечите нападения в Смолянско.

Само за последния месец са отчетени 25 щети от мечки върху домашни животни – предимно овце, но има и доста убити крави и телета.

Причината е, че стръвниците се готвят за зимния си сън, като се нуждаят от значителни количества храна и мазнина, за да прекарат в летаргия зимата в планината.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Koko - 16:03, 10 септ.

    После мечката може да изяде вас двете умници дето се подигравате на бабите и дядовците

  • цвета - 13:39, 10 септ.

    Е -е Рали ,може и по някой дядо! Само че, те старците,които са останали по селата,бързо ще свършат-и после -какво ще правим?

  • Рали - 12:39, 10 септ.

    Народ с робска психика! Мечките го изядоха и той не предприема нищо да се защити. Държавата казала -защитен вид, народа казал - значи така трябва. Както е тръгнало ще стигнем както беше в една приказка дето селото давало всяка година най - хубавата мома на змея да е изяде за да е рахат селото. Е, поне сега можем да се разминем с това, да даваме всяка година по една бабичка(а може и по няколко бабички) на мечките(мечка от хубост не разбира), та да не закачат селото.

Напиши коментар

Коментари