събота, 15 септември 2012, 16:53 ч.

Премиерска дума

Борисов обеща нови работни места в Родопите

BNews.bg

Борисов обеща нови работни места в Родопите

По време на срещата си с граждани и работници на ОЦК-Кърджали премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството е направило всичко възможно, комбинатът да заработи. Той обеща, че в Мадан и Рудозем предстои скоро да влязат в сила два концесионни договора, които ще открият нови 900 работни места.

Премиерът Бойко Борисов обещава нови 900 работни места за хората в родопските градове Мадан и Рудозем.

Там скоро предстои да влязат в сила два концесионни договора, обясни той в Кърджали. Пред жителите му Борисов отчете, че кабинетът е направил всичко необходимо ОЦК-Кърджали да продължи да работи. 

Премиерът припомни, че в рамките на поредицата от разговори на правителствено ниво се е ангажирал лично за решаване на проблема и предотвратяване фалирането на производството. 

В петък стана ясно, че ОЦК-Кърджали е продаден за 8,5 млн. лв. Фирма „Хармони 2012” ЕООД спечели публичния търг за продажба на активите на ОЦК-Кърджали.

Представителят на инвеститора Нягол Камбуров декларира, че

Оловно-цинковият комплекс ще бъде пригоден към новите технологии, които скоро ще осигурят нови работни места. 

Инвестицията в ОЦК дава минимум 50 години бъдеще на цинковото производство в предприятието и икономическото развитие в града, обяви икономическият министър Делян Добрев. Той допълни, че

ресурсът на комбината е бил изчерпан и инвестицията е от важно значение за продължаване на производствения процес. 

Министър Добрев коментира още, че обявяването на несъстоятелност няма да навреди нито на инвеститора, нито на работниците, които при подобна процедура ще бъдат обезщетени максимално.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Крис - 11:32, 16 септ.

  Как така една офшорка създадена преди три месеца,зад която стои Цеко Минев взе комбината?Да не стане като "Кремиковци"?

 • шефа - 11:26, 16 септ.

  До бат-като не е съдия защо обещава ,за да гласуват хорат да се докопа до власта,а после закона бил такъв,ами да го беше прочел преди да даваш напразни обещания,обаче на кой му дреме че лъже,утре всичко се забравя и си продължава.

 • bat - 09:58, 16 септ.

  До Шефа - Бойко да не е съдия,че да осъжда някого без съд и присъда. Това да не ти е комузма? Има толкова мног осигнали до прокуратурата от Бойко но не виждам да има повдигнати обвинения. Питай прокуратурата ккаво прави,а не Бойко!

 • шефа - 09:49, 16 септ.

  Б.Б обеща да вкара феса Ахмед в затвора и другите айдуци и национални предатели ама излъга както лъже и сега,такъв лицемер човек рядко може да види.

Напиши коментар

Коментари