понеделник, 17 септември 2012, 8:01 ч.

Школски звънец

Честит първи учебен ден!

BNews.bg

Честит първи учебен ден!

Официалното откриване на новата учебна година е днес, а за 60 хиляди малчугани тя ще е по-специална, защото е първа!

Над 60 хиляди първокласници за пръв път ще чуят учебния звънец и ще влязат в училищата.

За втора година обаче всяко школо само определя в колко часа да започне официалната церемония по откриването.

Това ще позволи например на вицепрезидента Маргарита Попова да е гост на две от откриванията – първо в СОУ „Христо Смирненски“ в Хисаря от 8:30, а след това и в ловешката ГЧЕ „Екзарх Йосиф I“.

Образователният министър Сергей Игнатов пък ще открие годината във II Английска гимназия „Томас Джеферсън“, а

след това и заедно със здравния си колега ще участва и на церемонията в Медицинския университет.

Министърът на културата Вежди Рашидов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” в София в 10 ч., а в 11:30 ч. ще поздрави учениците и преподавателите в Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще открие новата учебна година в Тракийския университет в Стара Загора. Събитието е от 10:30 ч.

Министърът на вътрешните работи Цветанов ще открие годината в столичното 11 СОУ в 09:00 часа.

На ръководството на училището и неговите възпитаници ще бъде представена интерактивна площадка, на която децата ще се обучават по пътна безопасност.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова ще открие новата учебна година в две пловдивски училища. От 8:30 часа тя ще посети СОУ „Константин Величков” в Пловдив. В 9:45 часа министър Караджова ще открие учебната година и за учениците от СОУ „Св. Патриарх Евтимий”.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие в 10:30 часа първия учебен ден

в Природоматематическата гимназия „Акад. Никола Обрешков” в Бургас.

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков ще открие новата учебна година в ІІІ Основно училище „Димитър Талев” в Благоевград в 10 ч. Това е едно от десетте училища в страната, които получават по 1 млн. лв. са изграждане и реновиране на спортната си база.

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие новата учебна година в 108 СОУ „Никола Беловеждов” от 09:00 ч., ж.к. „Дружба”, район „Искър”.

BNews пожелава успешна учебна година на учениците!

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • шипочанска - 16:06, 17 септ.

    Мързиви да снимате как започва новата учебна година????

  • 7765 - 12:31, 17 септ.

    да им върви по вода на всички ученици

Напиши коментар

Коментари