понеделник, 22 октомври 2012, 16:13 ч.

Частично спасение

Дянков прави болницата в Девин филиал

BNews.bg

Дянков прави болницата в Девин филиал

Намери се начин за спасяване на болницата в Девин след като жителите на града протестираха със седмици.

Болницата в Девин не работи повече от година, но след като хората в града се вдигнаха на бунт и протестираха няколко седмици, се оказа, че има начин нещата да се наредят.

На извънредно заседание на местния парламент

финансовия министър Симеон Дянков предложи откриване в Девин на филиал на МБАЛ - Смолян, който да използва сградата на досегашната общинска болница.

Идеята е да се учреди дъщерно дружество към МБАЛ - Смолян, а за предоставяне на сградата на бившата болница да се учреди ограничено вещно право на ползване на имота за срок от 10 г. в полза на новото дружество. Така ще се избегне рискът да се налагат запори върху сградата от кредитори на МБАЛ - Девин.

От своя страна

държавата се ангажира да осигури финансиране за оборудване на болничния филиал,

като дейността на болницата в Девин ще бъде възстановена в обем, в който да бъдат покрити изискванията на медицинските стандарти.

Според вицепремиера оптимистичните прогнози предвиждат откриването на филиал на МБАЛ - Смолян, в Девин да стане за 4-5 месеца.

Предложението на Дянков е подложено на обсъждане от общинския съвет.* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари