четвъртък, 25 октомври 2012, 13:30 ч.

Съпротива

Девин отказал 1 млн. лева за болницата си

BNews.bg

Девин отказал 1 млн. лева за болницата си

Община Девин отказа да участва в проекта и да получи 1 млн. лева, за да отвори медицински център. Това каза регионалният министър Лиляна Павлова след подписването на договорите с петте малки общини, които получават безвъзмездна помощ за болниците си.

Днес тук можеше да бъде и кметът на община Девин. Тя не пожела да участва в проекта и да получи 1 млн. лева.

Това заяви регионалният министър Лиляна Павлова, която заедно с министъра на здравеопазването Десислава Атанасова присъства на подписването на петте договора  за отпускане на безвъзмездна помощ по ОП "Регионално развитие" за оборудването на медицински центрове в общините  Генерал Тошево, Малко Търново, Годеч, Тервел и Котел.

Всяка от петте общини ще получи по 1 млн. лева, с които ще оборудва медицински центрове за специализирана извънболнична помощ с най-малко трима специалисти.

Вчера вицепремиерът Дянков обеща на стачкуващите родопчани, че задлъжнялата и затворена от година болница в Девин може да заработи още в края на годината с някои от отделенията, ако Общинският съвет до седмица прехвърли собствеността ѝ на държавата на 100%.

"Още през януари бяха одобрени 140 млн. лева за общинските болници. Поканихме 31 общини да кандидатстват с проекти, но до септември само една болница проведе търг, а другите също нямат напредък", обясни министър Павлова. 

На въпроса защо се бавят, оттам отговаряли, че променят изискванията в техническите спесификации.

Три общини не само не се справят, но не приемат коментарите ни. Ако се инатят, ще им вземем парите, каза още Павлова. 

Във връзка с нещастния случай в Оряхово от сряда, където почина млад мъж, ухапан от пчела, здравният министър Десислава Атанасова заяви, че той вероятно е получил алергичен шок.

Атанасова обясни, че мъжът е получил адекватна помощ - бил е закаран в спешния център, бил е реанимиран и дори му е поставена ампула адреналин.

Според Атанасова болницата в Оряхово е пример за това, че

може да се изнесе дейност от областната във Враца, като се отвори филиал в по-малкия град.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари