четвъртък, 25 октомври 2012, 17:24 ч.

Светлина в тунела

Девинчани няма да блокират пътища

BNews.bg

Девинчани няма да блокират пътища

След преговори с експерти във финансовото министерство родопчани от Девин се отказаха да блокират пътя Смолян-Пловдив заради затворената болница в общината. На излизане от срещата кметът на общината обясни, че в петък ОбС се очаква да реши лечебното заведение да стане държавно.

На срещата в МФ е било обсъждано как сградата на болницата да бъде извадена от активите на медицинското дружество, което дължи 1 и 800 хил. лева на кредитори.

Така болницата ще стане 100% държавна - нещо, което обясни и на протестиращите пред МС преди ден вицепремиерът Дянков. Той подчерта пред хората от региона, че държавата е готова да налее 1 милион в ремонт и медицинско оборудване, ако собствеността стане държавна.

Кметът на Девин Цветелин Пенков потвърди на излизане от преговорите, че болницата ще стане държавна:

"Това означава, че ще има ново дружество, което ще извършва медицинската дейност в болничната сграда, за което Общинският съвет трябва да вземе решение да учреди възмездно право на ползване за срок от 10 години."

Според него е възможно и да се привлече частен инвеститор наред с държавата.

В петък Общинският съвет ще трябва да обсъди този вариант и да реши дали е съгласен, каза кметът.

Каквато и да е съдбата на болницата, при всички случаи в Девин ще има медицински център. Не се знае обаче дали някои от отделенията ще отворят врати преди зимата.

Девинчани настояват да имат 4 отделения - хирургично, вътрешно, детско и неврологично още до първия сняг,

а напусналите лекари и сестри да се завърнат на работните си места.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари