четвъртък, 06 декември 2012, 14:35 ч.

Наш предрече

Силен трус удря Италия в събота

BNews.bg

Силен трус удря Италия в събота

Трус с магнитуд 5-6,4 по Рихтер ще удари Южна Италия тази събота - 8 декември. Това прогнозира Бойко Илиев, бивш учител по физика и математика, уволнен заради предсказанията си на земетръси.

На 8 декември около 11-12 часа българско време в Южна Италия ще има два последователни труса през интервал от около 1,30 часа. Силата им ще бъде 5-6,4 по Рихтер. 

Това съобщи пред медиите Бойко Илиев, бивш учител по физика и математика, който загубил работата си заради заниманията с предсказване на земетръси. 

Преди една година Илиев открил, че Земята освен че се върти около оста си, се и клати, и това според него е причина за най-силните земетресения. 

Засега откритието му не се радва на подкрепа в научните среди. Илиев споделил теорията си с проф. Бойко Рангелов от Геофизичния институт на БАН, но професорът му казал, че не бил чувал Земята да се клати.

"Пробвах да се добера до научни институции, но никой не ме взема насериозно, няма чуваемост, аз съм ерес,

споделя изолацията си Илиев и допълва, че с прогнозата си за Италия иска да бъде чут.  

Предсказателят на земетръси успокои, че България няма скоро да я тресе. Той обаче посочи конкретна дата  -

12 май 2016 година, когато щяло да има трус в радиус от 150 около София. Силата му ще бъде най-малко 4.5,

предвещава Илиев, опирайки се на опита си с доказаните по думите му прогнози за Перник. 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • 1689 - 22:04, 06 дек.

  Дирника му се клати!!!!!!

 • Аз - 16:24, 06 дек.

  Земята се клати и това се нарича прецесия на земната ос... като разклатен пумпал по време на въртене около оста си. Това земно катушкане е причина Полярната звезда да се мени в рамките на окръжност по небесвобода. Периодът на един прецесионен оборот е дълъг като години. Това е елементарна истина и е предизвикана от т. нар. комета Разрушител, позната от древните текстове. тя е причина и венера да е с обърната посока на въртене - съответно слабо магнитно поле, както и за Луната ни, която преди е била луна на външната планета Уран. ;)

 • Аз - 16:19, 06 дек.

  Съвсем скоро би трябвало да изригне вулкан в Италия. Сещайте се... Рим ще пострада и не само Рим. ;)

 • Един - 15:58, 06 дек.

  хах този май не си е пил хапчетата ...

Напиши коментар

Коментари