сряда, 12 декември 2012, 9:44 ч.

За края на света

Наше село става Ноевия ковчег

BNews.bg

Наше село става Ноевия ковчег

Две били местата по света, които да поемат оцелелите след края на света. Едното е нашето село Леново. Като марката компютри. Иначе тук GSM покритие няма, но пък храната е в изобилие - магазините се снабдяват редовно, а пътищата са чисти и проходими. Акшкулсум - добре че си имаме Леново, да знаем, че и ний сме дали нещо на света. По-точно - на края на света.

Асеновградското село Леново се прочу като едно от местата по света, които ще оцелеят на 21 декември. (Краят на света, ако не сте се досетили). Другото било някакво френско селце. Ама вижте какво четем за нашето в енциклопедията:

Село Леново се намира на 25 км югоизточно от Асеновград, на 287 м надомрска височина, в североизточните Родопи. Климатът се характеризира с прохладно лято и мека зима. В селото иам минерален извор. В околностите - два язовира, подходящи са за отдих и риболов.

- истински земен рай за земния ни край!

Иначе местните с изненада научават, че са сред избраните да преживеят апокалипсиса. Никой от 400-те жители на Леново не знае откъде им е дошла тази радост обаче. "По телевизията казаха, в интернет писаха... " - така се предава новината тук. А тя е, че

селото ще е втори Ноев ковчег, подобно на френското Бугараш.

Не се притесняваме от потопа, а как ще посрещнем толкова много хора, ако решат да търсят спасение в Леново,

кърши ръце кметът Георги Желязков. С присъщия на българина космически скептицизъм, местните гледат на новината с насмешка. "Даже като говорим за предсказанието на маите, често сме коментирали, че нас потопът ще ни залее първи, защото сме най-ниското село в региона. Сега пък излезе обратното", усмихват се под мустак мъжете от Леново.

Жителите на нашето село обаче гостоприемно обявяват, че ще отворят домовете си за  непознати и че няма да ги оставят да се ветреят по улиците в студа, след края на света...

Кметът пък не се бои, че няма да стигне храната - в селото му магазините се зареждат редовно, а зимно време пътят е почистван и проходим.

Десетина дена преди края на света местните палят свещи в църквичката си и четирите параклиса, които според тях са помогнали селото да бъде избрано за Ноев ковчег.

И може би неслучайно Леново е сред малкото места в страната, необхваната от нито един мобилен оператор. В селцето свързват това с Божията ръка.

А ето и рецептата на леновци за оцеляване и след края: консерви риба тон, черен хляб, вода и... свещи.

Поне по свидетелствата на местните търговци това са продуктите, които се харчат на поразия на 12.12.12 - десетина дни преди края - на тревогите ни за края на света.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари