понеделник, 21 януари 2013, 12:32 ч.

Манипулация по детски

Борисов намерил тайния договор с RWE, скрит в кашон

BNews.bg

Борисов намерил тайния договор с RWE, скрит в кашон

Конфиденциалният договор с немския инвеститор за "Белене" RWE, подписан от Станишев, е бил нарочно скрит в кашон. Надявали са се никога да не излезе наяве, обяви пред медиите премиерът Бойко Борисов.

Гигантска манипулация е всичко, изговорено досега от Станишев за договора с инвеститора RWE и цената на „Белене“,

каза премиерът Борисов, който откри новата система на спортния тотализатор за залози в реално време.

Премиерът Борисов донесе със себе си конфиденциалния договор на кабинета „Станишев“ и НЕК с немската RWE за „Белене“. Намерил го министърът на икономиката Делян Добрев.

Тайните документи били скрити в кашон. Според премиера някой се е надявал те никога да не видят бял свят.

Намерените документи разкриват, според премиера, две лъжи на Станишев - че за "Белене" има инвеститор, както и че цената е 3, 397 млрд. евро, както твърдят социалистите,

съобщи разгневен Борисов.

"Станишев лъже, че ние сме изгонили RWE. Те си тръгват още през 2008 г., като не приемат условията по споразумение №5, заявяват, че ще участват само с 10 млн. евро , с които да покрият акционерния си капитал и не предвиждат допълнителни инвестиции. От RWE казват на Станишев, че неговата част е 5 млрд. евро ",

каза Борисов, позовавайки се на информация от договора. 

Какъв лъжец, какви наглеци и сега правят референдум! Българите трябва да знаят това дума по дума, защото ако някой се подлъже да каже "да" по проекта, трябва да каже откъде ще дойдат 10-те милиарда!

едва сдържаше възмущението си премиерът. Според него цената обяснявала защо за "Белене" няма друг инвеститор. 

Тезата на БСП е, че в средата на 2009 г. RWE все още не се е отказала от проекта и има интерес да инвестира в "Белене". 

Инвеститорът RWE си е тръгнал, защото Станишев не е подписал договора за АЕЦ "Белене". До този извод достигна в междинния си доклад и временната парламентарна комисия, която проучва документцията за централата.  

Цената на „Белене“ според тайния договор е щяла да стигне до 22 млрд. лева от българския бюджет, които НЕК не е можела да плати, заради 500-те млрд. евро кредит от банка "Париба" и сторежа на "Цанков камък".

Невъзможността на НЕК да плаща ясно заявява в писмо до тогавашния министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров шефът на НЕК по онова време Любомир Велков.

Борисов е заръчал на икономическия министър Делян Добрев утре - вторник, да представи договора пред депутаите в парламента. Още днес цялата документация ще бъде качена онлайн.

Припомняме, че

според БСП мистериозният договор с RWE за изграждането на АЕЦ „Белене“ е бил с цена от 3,5 млрд. евро.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • 1 - 22:25, 22 ян.

  Не се наядоха тези комунисти ???

 • iwan grozni - 16:42, 22 ян.

  Братя мили...тъжна картинка сте,ама финансовото ви положение е сам лек акцент от кабинета "Борисов"! :) Ако знаете какво още ни е замислил...сао му дайте шанс да се развее байрака с ГЕРБА отгоре...па да видите вие кон боб яде ли!! :)

 • Толкова от Кутев никога няма да изкараш. - 16:40, 22 ян.

  По 2 бона на месец. Схема на иван тъпия.

 • До возещия се с карта за цялата градска мрежа иван тъпий. - 16:36, 22 ян.

  И по колко, според теб плащаш на месец, цял живот?

 • iwangrozni - 16:17, 22 ян.

  Кола на лизинг и подменяш със всеки нов модел бе хитрец :) цял живот си плащаш вноски и цял живот караш прекрасна нова,надеждна и все по-добре издържана технически кола!Какво не е ясно?

 • АЕЦ БЕЛЕНЕ - 16:10, 22 ян.

  Днес по БНТ заместник министър на енергетиката на Русия по времето на подписването на договора за Белене, разказа истината за Белене. Руснаците са предложили да се запазят реакторите в Козлодуй u това са го направили в лична срещa по онова време , както и в писмен вид, c Премиерът и с Президентът на България по онова време ....Тъй като екс.министърът е специалист по атомна енергия и икономист-професор , учен , заяви аргументирано, ползвайки данни и цифри, че цената на Белене е над 20 милиарда евро...Овчаров изтрещя , разбира се от всякъде....това да ти го каже руснак, зам. министър на енергетиката, по времето, когато се е подписвал договорът cu e - плесница, кроше...Който има очи да гледа, който има уши да слуша !!!

 • Схемата ти е - карта за цялата мрежа. - 13:55, 22 ян.

  Кажи ми ги тези схеми бе, отворко? Аз карам нова кола, плащам и лизинга, горивото, сервизно обслужване, каско, гражданска. За 4 години плащам колата още веднъж?

 • iwan grozni - 13:24, 22 ян.

  Значи тези коли съвсем скоро ще се разпаднат,ама ти твърдиш ,че имаш коли!!!още 5 години и ходиш яко пеша! :) Това с новите коли,първо е лош пример,защото схеми как да караш вечно нова кола,са измислени от много време!И второ-какво мислиш по първото?

 • Пълно малоумие - 13:09, 22 ян.

  Карам таратайка за 2 000 лв. Толкова са възможностите ми. И ти ме караш да тегля заем, си купя нова кола за 50 000лв. щото била по-икономична, по-модерна, по-нова и да имам две коли и да си карам и старата?

 • Хем грозен, хем тъп. - 13:02, 22 ян.

  Грозния се храни от това, я виж как се пъне сякаш ще строят АЕЦа в двора му! Комуниста не го е страх от пистолет опрян в главата му, страх го е от работа. Това го знам от дядо. "Изстезания, смърт, не го плашат, дай му лопата и той капитулира"

Напиши коментар

Коментари