петък, 08 февруари 2013, 14:12 ч.

Посланикът на Иран:

Нямаме връзка с атентата, това е нечовешки акт

BNews.bg

Нямаме връзка с атентата, това е нечовешки акт

Иран е отговорна държава и ние сме били жертва на тероризъм, заяви посланикът на Иран в София. Той категорично отрече каквото и да е участие на страната му в атентата в Бургас и нарече терористичния акт нечовешко деяние.

Иран няма нищо общо със случая в Бургас, заяви посланикът на Иран в България Голамреза Багери на пресконференция по повод 34 г. от победата на Ислямската революция в Иран.

“Ние силно осъждаме подобни действия, като използваме всичките си възможности за борба с това нечовешко деяние”, коментира посланикът.

Той не пожела да коментира обвиненията на израелския посланик в София, че зад атентата стои Иран: “Думите на държавниците от този режим са толкова безпочвени, че нямат нужда от коментар”.

Иран е отговорна държава и самата тя е била жертва на тероризъм, посочи дипломатът.

Той оприличи атентата в Бургас на терористичен акт в Дубай от преди 2 г. срещу лидер на палестинската организация “Хамас”.

Зад атентата тогава стоял “ционисткият режим”, каза посланикът на Иран.

Според него обясненията за това кой стои зад атентата в Сарафово трябва да бъдат дадени от българското правителство и разследващите, като се съобразят с информацията, събрана при разследването.

“От това, което видях по медиите, обаче е ясно, че продължава да има много неясноти”, заключи иранският посланик.

Той каза още, че двустранните отношение между България и Иран са добри и случаят с атентата в Сарафово по никакъв начин не е допринесъл за изострянето им.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • В ЕП скочиха срещу Станишев - 20:56, 08 февр.

    Мнение на председателя на външната комисия на ЕП Ел. Брок „Трябва да кажа, че съм силно разочарован от позицията на председателя на БСП Сергей Станишев, който става адвокат на една ислямистката групировка и разпространява съмнения в работата на българското следствие и на нашите партньорски служби по света. Може би в БСП не са чели и потвърждението от Европол. Разбира се, те нямат доверие в нашите евроатлантически партньори, може би са променили вече и своя цивилизационен избор, който направи България. Може би не вярват на нашите партньори, на Канада, на Австралия, Великобритания, Холандия, Франция, Германия. Каквото каже българското правителство, БСП е срещу него. Сега, когато имаме доказателства и е ясно, че на територията на ЕС, в случая на България, наши гости са били убити, имаме ясно доказателство кой седи зад това нещо, имаме пълната солидарност на нашата атлантическа общност, вие казвате: не, това не трябва да се прави. Абсолютно безотговорно отношение, което според мен ще има сериозни последици за БСП и социалистическия лидер, който става адвокат на „Хизбула” в момента. В БСП може би не знаят за изявлението на г-н Мартин Шулц, председател на европейския парламент, който също поздрави България за професионално свършената работа от българското следствие. Изглежда има някакъв разнобой между позицията на Сергей Станишев и тази на г-н Шулц”.

Напиши коментар

Коментари