понеделник, 11 февруари 2013, 15:50 ч.

Преборил наводненията

Шефът на пожарната в Златоград грабна годишния приз

BNews.bg

Шефът на пожарната в Златоград грабна годишния приз

Годишния приз „Пожарникар на 2012 г.” спечели главен инспектор Севдалин Кехайов, началник на РС „Пожарна безопасност и защита на населението” –Златоград, под чието ръководство през февруари м.г. повреме на наводненията в Златоград и Неделино са били извършени 54 спасителни операции без нито една жертва.

Шефът на пожарната служба в Злагоград - главен инпектор Севдалин Кехайов грабна приза "Пожарникар на 2012 г."

Той спечели в надпреварата с останалите си колеги от цялата страна, основно заради успешната си работа по време на наводненията през февруари м.г. в общините Златоград и Неделино. Под ръководството на гл. инсп. Кехйов са били извършени 54 спасителни операции, в които не имало нито една жертва. В неговия район за миналата година са възникнали 106 произшествия, от тях 14 пожара с материални загуби и 24 без материални загуби.

От наградените без пагон са областните управители на Стара Загора и Смолян – Недялко Недялков и Стефан Стайков,

за демонстриран личен принос при осигуряването на пожарната безопасност и защитата на населението.

Директорът на айтоското СОУ „Никола Вапцаров” Анка Желязкова пък бе отличена за превантивната дейност, която осъществява сред учениците.

Станислав Георгиев от Видин получи награда, защото с риск за живота си на 13 януари т.г. спасил от огъня възрастно семейство при битов пожар.

Приз получиха и Благой Тошев, един от първите членове и ръководител на доброволното формирование на Столична община, както и кметът на с. Бистрица Николай Гюров, който взе грамота за проведената кампания „Ако обичаш природата и планината, стани един от нас – запиши се доброволец”.

Сред официалните гости на събитието бе и израелска делегация. Гостите ще се запознаят с възможностите за обучение в Центъра за подготовка на ГДПБЗН в Монтана. Представители на главната дирекция и участници в делегацията на Израел ще обсъдят възможностите за подписване на декларация за сътрудничество между двете държави, която ще облекчи процедурите при оказване на взаимна помощ при възникване на кризисна ситуация.

 

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари