петък, 15 февруари 2013, 17:16 ч.

В последния момент

Намериха се пари за земеделските субсидии

BNews.bg

Намериха се пари за земеделските субсидии

Изплащат земеделските субсидии в началото на следващата седмица=

В понеделник ще бъдат изплатени субсидиите на зърнопроизводителите, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните.

След приключила среща при премиера Бойко Борисов стана ясно, че ще бъдат изплатени субсидиите на земеделските производители за единица площ.

Очаква се още във вторник или най-късно в сряда, средствата да бъдат по сметките им,

потвърди министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

"Вчера имахме оперативно заседание при премиера, на което той възложи на Министерството на финансите да намерят решение. Министерство на земеделието сме готови със схемата за изплащане на земеделските субсидии и това бяха и настояванията на земеделските производители", обясни министърът.

От Министерство на финансите са докладвали на премиера, че са намерили такава възможност.

"Затова направихме извънредна среща с ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите, на Националната асоциация на земеделските производители и на Асоциацията на кооперациите в България.

Информирахме ги, че от понеделник ще започне изплащането на 100% на цялата сума от дължимите европейски субсидии.

В рамките на ден-два, тоест вторник, най-късно сряда, те ще бъдат по сметките на земеделските производители. Надявам се, с това да отговорим на техните очаквания и се надявам, това напрежение, което се породи във връзка със забавянето на изплащанията на тези средства, да бъде понижено”, каза министър Мирослав Найденов.

На срещата са присъствали представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Асоциацията на земеделските производители в България и Националният съюз на земеделските кооперации в България.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • ПРЕДИЗБОРНАТА АТАКА НА КОМУНИСТИТЕ-ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИ ЗАПОЧНА - 18:52, - 11:25, 16 февр.

    ЕДРИТЕ ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИ И АРЕНДАТОРИ УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛА. НЯМА ЖИВОТ ОТ ТЯХ. И НА ВСИЧО ОТГОРЕ ДЪРЖАВАТА ГИ ПОДКРЕПЯ В ГЕНОЦИДА СРЕЩУ СЕЛЯНИТЕ. ЧУВСТВАМЕ СЕ НА КВАРТИРА В ТЕХНИТЕ ЗЕМИ КОИТО ОГРАЖДАТ СЕЛОТО. НЕ МОЖЕМ ВЕЧЕ И КОЗА ДА СИ ОТГЛЕЖДАМЕ. ГЕРБ ДА ВЪВЕДАТ МАКСИМАЛНО ДОПУСТИМИ ДЕКАРИ ЗА ПРИТЕЖАНИЕ И ОБРАБОТКА НА ЗЕМЯ ЗА КОИТО ДА ИМА СУБСИДИИ.. НАД ТЕЗИ ПОЗВОЛЕНИ ДЕКАРИ ДА СЕ ВЪВЕДАТ ЯКИ ДАНЪЦИ И ДА СЕ СПРАТ СУБСИДИИТЕ. САМО ЗА ПРИМЕР- ПО ВРЕМЕТО НА СТАМБОЛИЙСКИ Е БИЛО РАЗРЕШЕНО В СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ 500 ДЕКАРА И 250 ДЕКАРА В ЮЖНА. ЗА ВСИЧКО НАД ТЕЗИ ДЕКАРИ -ДОСТОЙНИ ДАНЪЦИ ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИ И АРЕНДАТОРИ. САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОСИГУРИ ПОМИНЪК ЗА ХОРАТА НА СЕЛО И ЩЕ СЕ СПАСЯТ БЪЛГАРСКИТЕ СЕЛА ОТ УНИЩОЖЕНИЕ .

  • В центъра в дясно - 20:57, 15 февр.

    Изборите наближават.Кой, каквото има да иска,да иска и ще му се даде.Хора,сега е времето,след изборите няма.Както казваха старите хора "Юруш на маслините".

  • Десен - 17:37, 15 февр.

    До изборите всеки, който има трактори под ръка, ще получава каквото си поиска.

Напиши коментар

Коментари