събота, 16 февруари 2013, 15:26 ч.

Топла връзка

Червени апостоли яхат протестите

BNews.bg

Червени апостоли яхат протестите

Гражданско движение СИЛА, което е сред протестиращите срещу скъпия ток, се качи на трибуната на червения конгрес, а соцлидерът Станишев призова всички делегати да се срещнат по места с протестиращите и да ги приласкаят за соцпобедата на изборите.

Лидерът на БСП Сергей Станишев спусна окръжно до делегатите на 48-ия конгрес - да приласкаят протестиращите на страната на социалистите.

Призовавам всички делегати, когато се приберете по родните си домове, да разговаряте с протестиращите. Целта е не да ги яхаме, каза Станишев на финала на седемчасовия партиен форум в Зала 1 на НДК. Трябва да им обясним, че ние сме единствените, които ги разбираме и ги чуваме, поръча той на своите, на които нареди още да положат апостолски предизборен труд - като при референдума.

В унисон с окръжното по-рано на трибуната на червения конгрес се качиха представителите на Гражданско движение СИЛА.

От гражданско движение СИЛА сме изложени на непрекъснат полицейски контрол натиск и заплахи, оплака се от трибуната на червения конгрес двигателят на протестите срещу високите сметки за електричество в Благоевград - Людмила Манова. Вълната на протестите може да се превърне във вълна на насилие, предупреди Манова в обръщението си към соцделегатите.

Покажете, че сте на страната на хората, каза представителката на СИЛА. По-рано соцлидерът Станишев увери протестиращите в специално обръщение, че техният глас ще бъде чут от социалистите.

За довиждане Станишев похвали делегатите, че свършили добра работа и дали добри управленски идеи. До изборите ни чака спринт, предупреди своите соцлидерът, който обобщи, че червените устояли на мачканията на управляващите.

Социалистите приеха поправки в партийния устав и извадиха торбата с предизборни обещания.

Както вече ви съобщихме, червените обещават олевяване, защита на хората от монополите, 250 000 нови работни места, 450 лв. минимална заплата в края на евентуален техен мандат, вдигане на минималната пенсия за стаж с 80%, отмяна на пенсионната реформа, на плоския данък и на решението държавата да финансира частни училища.

Левите актуализират бюджета през юли, ако спечелят

С актуализация на бюджета още през лятото ще се заемат социалистите, ако спечелят властта, обяви соцдепутатката Корнелия Нинова пред делегатите. Вместо 100 млн. за подслушване - 100 млн. за майчинство и детски надбавки, каза тя, като щрихира икономическите приоритети на левите в предизборната им програма. През юли веднага ще изплатим 400 мл. на бизнеса, които държавата му дължи, и ДДС-то, декларира още Нинова.

Паметник на ГЕРБ - калинка, скакалец и бухалка

Ако трябва да се направи паметник на правителството и управлението на ГЕРБ, то той трябва да има три неща: калинка - като символ на некомпетентността, скакалец - като символ на всеядността и готовността да се плячкосва всичко, и мутренска бухалка - като символ на насилието, което се упражнява масово и срещу всички, заяви в изказването си Румен Овчаров. Той увери, че само БСП може да устои на този натиск и че никога няма да се коалира с ГЕРБ.

Купеста облачност и дъжд от оставки

Свърши хубавото време за ГЕРБ, обобщи в изказването си евродепутатката от ПЕС Илияна Йотова. Тя направи и политическа прогноза за времето на ГЕРБ: Все по-голяма купеста облачност и дъжд от оставки.

БДЖ- държавни доживот

В предизборните документи БСП да запише, че БДЖ ще останат завинаги държавни, призова делегат от залата. Човекът настоя социалистите да се ангажират със спасението на Железниците. Друг делегат от София допълни, че на приватизация не трябва да се подлагат занапред не само БДЖ, но и предприятията от Военнопромишления комплекс, енергетиката и други сектори.

Край на политическата всеядност на БСП

Как БСП ще убеди обикновените хора с леви убеждения, че наистина е загърбила курса на политическа всеядност и на компромиси с лявата й идентичност, попита Захари Захариев, пременен в червено сако на червения фон на сцената. Той препоръча на своите наистина да се постараят да убедят хората, че този радикален ляв завой, който партията предприема, е искрен.

При мириса на власт вътрешнопартийни скандали не се развихриха в конгресната червена събота в НДК.

Първанов замълча - и в залата, и пред медиите. Бившият опонент за лидерския пост остана самотен на своя ред в залата, сякаш никой не смееше да се заседи близо до него - да не би го да разтълкуват грешно от соцръководството.

Националният съвет на БСП ще реди и утвърждава депутатските листи за национален и европейски парламент, за кметове и за президент - това е новата редакция на партийния устав.

Това право се отнема на местните партийни ръководства, които бяха номиниращите органи досега, а НС само утвърждаваше листите, въпреки че можеше да ги пренареди. Официално поправките се мотивират с промените в Изборния кодекс отпреди 2 г., но успоредно с това целта е централното ръководство да се застрахова от вътрешнопартийни караници за листите по места.

Въвежда се и правилото един социалист да не заема ръководна партийна длъжност за повече от два последователни мандата.

Това ограничение не се отнася до председателите на червените ОбС в общините с население под 10 хил. души и до партийци, заемали висши държавни длъжности, като соцпрезидента Георги Първанов. 643-ма делегати гласуваха "за", само 3-ма - против и 8 се въздържаха.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • дякон - 22:05, 21 февр.

  Анатема към болшевиките обявена на 19 январи 1918 г. от последният законен водач на Руската църква- Московския патриарх +Тихон "...Това, което вършите е не просто жестокост: това е наистина сатанинско дело, за което подлежите вие на геената огнена в бъдещият живот- задгробният, и страшно проклятие пада върху потомството ви в настоящият живот- земният. С дадената ни от Бога власт ви забраняваме да пристъпвате към Христовите тайнства, АНАТЕМОСВАМЕ ви, ако ще и да носите христянски имена или дори по рождение да принадлежите към Църквата. Заклеваме и всички вас, вярващите чада на Православната църква да не влизате в никакво общение с такива изверги на човешкия род..." Патриарх Московский и всея России Тихон Церковные ведомости. 1918. N 2. С. 11-12.

 • protest - 23:55, 20 февр.

  Утре в 6 вечерта преминаващ протест на посерано 20-22 . Всеки да носи свещ,която да положи около покойната столетница и на изпроворяк да препикае входа на централата им... Нека им покажем какво мислим за тях! Феис група -Да препикаем позитано с мирни средства!

 • Ева - 13:23, 18 февр.

  Станишев не се кани да вземаш власта ние не те искаме

 • Сол - 12:08, 18 февр.

  червените демони яхват метлите, кръвожадно нахъсани за власт и пари!

 • GACOLINI - 11:44, 18 февр.

  Крадците,създателите на групировките,прости мижатурки облечени във власт и станаха милионери,гробокопачите на BG пак искат властта за да я превърнат във свое владение а хората в роби,народе ,заслужавате си участта щом сте готови да гласувате за крадците си!

 • Козарев - 22:26, 17 февр.

  ГЕРБ- Единствената позната ваксина срещу Червения Трипер и Срещу мазните Лукави Турци

 • РУМЕН КОЗАРОВ - 22:07, 17 февр.

  РУМЕН ОВЧАРОВ ЯХА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ. БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД Е ОБХВАНАТ ОТ НАДЕЖДА , БУРНИ РЪКОПЛЕСКАНИЯ И СКАНДИРАНИ " БСП - ОВЧАРОВ! И ПОСЛЕ ПАК НИСКИ ЗАПЛАТИ, 15 Г. ЩЕ ЧАКАМЕ ЗА СКАПАНА ЛАДА, ЕВРОПА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН, А ТОКА И ПАРНОТО ВЕЧЕ НАМА ДА СА ЕВТИНИ! НАРОДЪТ ЩЕ ПЕЕ ЧАСТУШКИ И ЩЕ ЛАПА РАДИАЦИОННИ МАРУЛИ! А ОВЧАРОВ ВЕЧЕ ЩЕ Е НА МАЛДИВСКИТЕ ОСТРОВИ!

 • ДСКЩ - 22:04, 17 февр.

  Червени апостоли НАЧЕЛО СЪС СЪСЕЛА ДА ЯХНАТ ЖЕНИТЕ СИ И ДА ОТЦЕПЯТ ПРАВО ЗА СИБИР!

 • ПОСЛЕДНО ОТ КОНГРЕСА НА БСП - 21:12, 17 февр.

  РУМЕН ОВЧАРОВ ЯХА ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ЕНЕРГИЙНАТА МАФИЯ. БЪЛГАРСКИ НАРОД Е ОБХВАНАТ ОТ НАДЕЖДА , БУРНИ РЪКОПЛЕСКАНИЯ И СКАНДИРАНИ " БСП - ОВЧАРОВ"

 • Умрете! - 16:47, 17 февр.

  Мими, когато такива като тебе гушнат букета, тогава има шанс тази страна да тръгне в положителна посока! Мрете мамка ви мръсна червени боклуци, Мрете говеда!

Напиши коментар

Коментари