вторник, 19 февруари 2013, 12:36 ч.

Бойкова секира

ЧЕЗ e аут, токът пада с 8%

BNews.bg

ЧЕЗ e аут, токът пада с 8%

От 1 март можем да намалим с 8 процента цената на тока, каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет. Той направи уговорката, че това се препоръчва на ДКЕВР, но тя ще вземе решението. Отнемат лиценза на ЧЕЗ. И трите ЕРП-та са глобени.

От 1 март можем да намалим с 8 процента цената на тока, заяви премиерът Бойко Борисов.

Това може да се случи обаче само ако ДКЕВР го реши. Но кабинетът го препоръчва на Комисията.

Не е възможна национализация на ЕРП-та, каза още премиерът. Ако се национализират трите дружества и тръгнем да ги гоним, трябва да платим неустойките, обясни Борисов. Това са няколко милиарда, които трябва да се извадят, добави той.

Лицензът на ЧЕЗ ще бъде взет още днес, обеща Борисов. И трите ЕРП-ще бъдат глобени, допълни той.

По-рано Върховната административна прокуратура поиска ДКЕВР да направи това в 7-дневен срок.

Политическите сили, ако искат да свършат работа, в рамките на няколко дни да изберат с 2/3 мнозинство състав на ДКЕВР. 50 процента в ДКЕВР ще са хора от гражданската квота, обеща Борисов.

Аз съм убеден, че инкасаторите пипат едни електромери за сметка на други. Вината, която имаме с назначаването на Семерджиев, това е нашата вина. Трайков ни го предложи. Ние не се месим в работата на ДКЕВР.

Хората могат да заведат колективни искове, ако имат съмнения в сметките, каза още премиерът.

Също така Борисов уточни, че е възможно да се увеличи делът на АЕЦ "Козлодуй" с 85-90% на регулирания пазар.

На извънредната пресконференция присъстват новите в кабинета - вицепремиерът Лиляна Павлова, министър Томислав Дончев и министър Делян Добрев, както и гражданки, участвали в протестите.

Дянков имаше само моята подкрепа!

Дянков направи много за финансовата дисциплина и финансовата стабилност, и неслучайно ни хвалеха. Той имаше само моята подкрепа, никаква в правителството и ПГ, защото икономиите и финансовата дисциплина са мерки, които на никого не харесват - нито на министрите, нито на хората.

Освен финансов министър, той обаче е вицепремиер. И ако половината от работата му е да осигури финансовата дисциплина, другата половина е да осигури икономически растеж,

обясни за оставката на Дянков министър-председателят.

Сред недостатъците му той изреди, че Дянков не бил комуникативен с министрите. Значение си оказал и фактът, че често отскачал до Щатите, понеже семейството му живеело там. В електронното правителство се направило много малко, отбеляза като критика Борисов.

По към края на изреждането на кусурите Дянкови премиерът спомена и земеделците: "Кое налагаше да ми го причини това със зърнопроизводителите?"

Да улеснят бизнеса, хората, да намерят по-гъвкави форми и да се задвижи икономиката - това са очакванията на Борисов от двамата нови в кабинета - Томислав Дончев и Лиляна Павлова.

Томислав Дончев бил много добре познат в Брюксел, похвали го Борисов.

И добави: "За разлика от едно брутално писмо, което Дянков прати на Оли Рен и трябваше след това аз да пращам второ писмо до Оли Рен.", хвърли пак камък в Дянковата градина премиерът.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • НАБЛЮДАТЕЛ - 08:39, 20 февр.

  ДНЕС ВЕЧЕ НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА НАМАЛЕНИЕТО НА ТОКА! ЗАЩО ЛИ?

 • 1 - 08:20, 20 февр.

  Единствения начин сметките за ток и парно да паднат драстично е да се намери газ-конвенционален и шистов. Но по-напред трябва да се обуздаят еко далавераджиите. И разбира се напълно да бъде закрит безумно скъпия и излишен проект белене.

 • ДРАГО - 20:36, 19 февр.

  ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ЕДНА СТАБИЛНА ДЪРЖАВА И ПОСТАВЯНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОЛИГАРСИ НА МЯСТОТО ИМ, ТО ГЕРБ НЕЗАБАВНО ДА ОТМЕНИ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК ВЪВЕДЕН ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ. ДА ВЪВЕДЕ ДАНЪК И СЕ ОТМЕНЯТ СУБСИДИИТЕ ЗА ПРИТЕЖАТЕЛИТЕ И АРЕНДАТОРИТЕ НА ЗЕМЕДЕСКА ЗЕМЯ НАД 500 ДЕКАРА.

 • PS - 19:30, 19 февр.

  ГЕРБ ТРЯБВА В НАЙ-СКОРО ВРЕМЕ ДА ПРЕДЛОЖИ ПРОЕКТА "БЕЛЕНЕ" ЗА ГЛАСУВАН В ПАРЛАМЕНТА И ОКОНЧАТЕЛНО ДА СЕ ЗАКРИЕ ТОЗИ ПАГУБЕН ЗА БЪЛГАРСКАТА НЕЗАВИСИМОСТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТ. САМО ТАКА ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ОБЕСМИСЛЯТ И СТОПИРАТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ПРОВОКАЦИИ ЗАЛЯЛИ СТРАНАТА .

 • ТРИФОН - 19:19, 19 февр.

  ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИЕЧСКИ ПРОВОКАЦИИ СРЕЩУ ГРАЖДАНСКИЯТ МИР И ПРАВИТЕЛСТВОТО СА ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩОТО ГЛАСУВАНЕ В ПАРЛАМЕНТА ЗА ОКОНЧАТЕЛНО ЗАЧЕРКВАНЕ, ОТКАЗВАНЕ ОТ ЗАРОБВАЩИЯТ РУСКИ ПРОЕКТ "БЕЛЕНЕ". КОМУНИСТИТЕ СЕ НАДЯВАТ ЧРЕЗ ДЕСТАБИЛИЗИРАНЕ НА ДЪРЖАВАТА ДА ИЗБЕГНАТ СПИРАНЕТО НА ПАРТИЙНИЯТ ИМ ПРОЕКТ ЗАВИНАГИ. ЕРПтата ДЕЙНО СЕ ВКЛЮЧИХА В ПРОВОКАЦИИТЕ НА СТРАНАТА НА КОМУНЯГИТЕ ЗА ДА ВЪРНАТ СТАРИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ И ДА ЗАЩИТЯТ ОБЩИ ИНТЕРЕСИ. ИЗБОРИТЕ НАБЛИЖАВАТ. СЪДБАТА НА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ Е В ТЕХНИ РЪЦЕ, ДА ГЛАСУВАМЕ МАСОВО СРЕЩУ КОМУНЯГИТЕ И ТЕНИТЕ МЕТАСТАЗИ - АТАКА, ВМРО,ДПС, КУНЕВА, ДСБ. ГЕРБ СА БЕЗ АЛТЕРНАТИВА ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ. С БОЙКО БОРИСОВ ИМАМЕ ШАНС ДА ИЗХВЪРЛИМ КОМУНЯГИТЕ И СИЕ ОТ УПРАЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

 • сложете им 60% данък!! Взмете им законно парите! - 18:14, 19 февр.

  Слес няколко дни съда ще им върне лиценза. Вземете им парите с данъци! Махнете плоския данък на червената олигархия и въведете прогресивно облагане! Иначе държавата ще се обезкръви напълно! Или може и приятелите на Борисов да пострадат, а?

 • чз - 17:38, 19 февр.

  ТРЯБВА ДА СЕ ФОРМУЛИРАТ ЯСНИ ИСКАНИЯ КАТО ТЕЗИ ПОЛИТИЦИТЕ ВИНОВНИ ЗА ЗАРОБВАЩИТЕ ДОГОВОРИ И ВСИЧКИ ОТ ДКЕВР НА СЪД И НАЙ-СТРОГИ НАКАЗАНИЯ

 • точно така - 17:02, 19 февр.

  А Семерджиев и цялата му свита в затвора.Това е искане Н1

 • ДКЕВР - 16:58, 19 февр.

  всички вън и на прокурор.Те са виновни за всичко.Разследване и затвор за престъпниците.

 • е - 16:54, 19 февр.

  Тази вечер ще падне правителството! Бронирана техника и водоструки пред паметника на Левски Апостола на свободата!!

Напиши коментар

Коментари