неделя, 24 февруари 2013, 9:39 ч.

Инспирирани протести

Руските интереси клатят българската държава

BNews.bg

Руските интереси клатят българската държава

Руските интереси стоят зад разклащането на държавата - тази теза развиха в студиото на Тв7 в "Насреща: Люба Кулезич" бившият вътрешен министър Йордан Соколов и журналистът Георги Коритаров. Основнит интерес е АЕЦ "Белене". Двамата са категорични, че хората поставят неизпълними искания в разрез с Конституцията и някой ги тласка към анархия.

Руски интереси стоят зад разклащането на държавата. Основният мотив е зачеркването на АЕЦ "Белене".

Тази теза защитиха в студиото на Люба Кулезич по ТВ7 ексвътрешният министър Йордан Соколов и журналистът Георги Коритаров.

Той цитира руска статия, в която се посочва, че без АЕЦ "Белене" правителството падна. Сценарият е зловещо-гениален, допълни Коритаров. В предаването бе излъчен откъс от негово интервю с бившия офицер от КГБ Олег Гордиевски, който твърди, че целта е България да бъде превърната в слуга на Русия.

Целта е Прибалтика и България да бъдат превърнати отново в руски сателити.

По думите на бившия офицер от КГБ, руснаците плащат прескъпо на своя агентура у нас. Те работят активно и с агенти в Чехия и Прибалтика.

Руските специални служби смятат, че България е в джоба им и че могат да правят, каквото си поискат, каза Гордиевски в интервюто.

Според него и според Соколов сценарият започва още от опита за покушение над Ахмед Доган.

Случайно ли е, че в най-студения зимен месец, когато по принцип ел. консумацията е най-висока, излязоха едни сметки вместо за 30, за 40 дни, и хората тръгнаха основателно да протестират. И така се извъртяха нещата, че от първоначалния справедлив процес нищо не остана, коментира Соколов.

Тези хора бяха употребени за абсолютно неизпълними искания, които само нагнетяват обстановката да вървим към анархия, смята бившият председател на парламента.

Той призова мнозинството от ГЕРБ да гласува час по-скоро окончателното спиране на проекта АЕЦ "Белене" преди да се разпусне парламентът.

Това, което наблюдаваме, е триумф на политическото невежество

- протести, в които протестиращите не могат да вербализират исканията си, анализира Коритаров.

По думите му исканията на протестиращите са не просто неосъществими, но и показват непознаване на политическата система и конституция.

Той цитира протестиращите, които заявиха, че не искат служебен кабинет, а програмно правителство - тоест, искат със сила, а не според законите на страната да упражняват влияние. Според него няма как различните искания на протестиращите да се срещнат.

Коритаров е категоричен, че кризата ще се задълбочава, а от нея няма интерес никой в България. Соколов обаче не се съгласи и заяви, че интерес от "революционната ярост" имат БСП, ДПС и "Атака".

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • историята се повтаря 1:1 ( откъс от по-долу цитираното писмо) - 21:35, 25 февр.

  Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой поду­чи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация?

 • историята се повтаря 1:1 - 21:34, 25 февр.

  Kой? от Захарий Стоянов Кой въстана срещу нашето свещено дело – съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навля­зат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата сре­щу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на него­вата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Слив­ница? Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на Бълга­рия ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой поду­чи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се поди­гра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин – Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събра­ние, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в Бълга­рия безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете” – Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти! Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче”. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи.

 • СПАСЕНИЕ НЯМА :) - 16:07, 25 февр.

  И ТУК СТАНАХА МНОГО ЛУДИТЕ, ОБИЧАЩИ РУСКИ ПЕЛМЕНИ :)

 • Др. Луд до фалшивия др. Луд 1429 - 16:00, 25 февр.

  Ти защо пишеш от моето име. Не съм на 96, а на 36. Да, социалдемократ съм, но не съм член на БСП, а на немската социалдемократическа партия. Това, което правите в България, да злоупотребявате с бедността на народа, е кощунство. Със старите фрази от 97- а се мъчите да спасите Надежда Михайлова- Нейнска и Костов, лъжейки народа за антибългарска конспирация от страна на Русия. До там сте я докарали с вашия антикомунизъм, че не можете да излезете от задънената улица на криворазбраната ви цивилизация. Да, действително на България и трябва нова конституция, в която пише, че България е федеративна република със столица Велико Търново. Едно ново начало за българския народ, за да си отдъхне от софиийската хегемония.

 • Др. Луд - 14:29, 25 февр.

  Моля Не взимайте Под внимание Моите Коментари .Аз съм от младежкото звено на БСП е все пак съм на 96 години ама съм си старо детенце. Партията ми заръча да пиша така да съчувствам на хората и лекичко да оплювам всичко останало .

 • Др. Луд - 13:45, 25 февр.

  Аз съм куку, ама вие съвсем сте изтрещяли. Какви руснаци и проруски интереси ви се виждат. Хората са гладни. Тоя Соколов по-добре да мълчи, че тяхното СДС умопомрачи цялата българска младеж с патологочната им русофобия. Долу СДС!

 • Радой - 11:52, 25 февр.

  Страхотно подготвена акция на комунистите. Аз мисля, че тези метежи обезсмислиха изборите в България, който иска власт да си е отвоюва на улицата. Какво значение има , че една партия е спечелила с пълно мнозинство, събираш мутрите, наркоманите и футболните боклуци и на улицата, малко или повече кръв и властта е твоя. Няма значение , че тези метежници са 3-4 процента от имащите право на глас, и ако всичките те гласуват за една партия , тя няма да влезна дори в парламента. Докато не изгоним комунягите и олигарските им от България и и не разтурим службите им за сигурност с разклоненията в обществото, то ни е няма да имаме една нормална , цивилизована , веропейска държава.

 • Незначителен - 11:50, 25 февр.

  А американските интереси - те я "стабилизират" А интересите на ЕС?

 • Алекс - 11:27, 25 февр.

  Не мога да разбера тези бивши политици, журналисти и драскачи. Народа е изпълнен с мъка, справедлив гняв и отвращение към всички политици ръководили ни през "прехода".Защо трябва да се подигравате, че не можели да "вербализират" исканията си, че едва ли не са някакви лумпени. Ами да повечето са хора, които цял живот са се борили да оцелеят.Те не са политиканствали седейки на депутатски места в парламента или в някоя платена медия.Защо не ги посъветвате, как вербално и писмено да изразят и постигнат своите справедливи искания?

 • Радой - 11:10, 25 февр.

  Страхотно подготвена акция на комунистите. Аз мисля, че тези метежи обезсмислиха изборите в България, който иска власт да си е отвоюва на улицата. Какво значение има , че една партия е спечелила с пълно мнозинство, събираш мутрите, наркоманите и футболните боклуци и на улицата, малко или повече кръв и властта е твоя. Няма значение , че тези метежници са 3-4 процента от имащите право на глас, и ако всичките те гласуват за една партия , тя няма да влезна дори в парламента. Докато не изгоним комунягите и олигарските им от България и и не разтурим службите им за сигурност с разклоненията в обществото, то ни е няма да имаме една нормална , цивилизована , веропейска държава.

Напиши коментар

Коментари