сряда, 13 март 2013, 16:30 ч.

Акт в съда

Пак обвиниха Табаков и Сефер

BNews.bg

Пак обвиниха Табаков и Сефер

Специализираното звено за противодействие на корупцията и финансово-данъчните измами към Софийска градска прокуратура е внесло в Софийски градски съд обвинителен акт срещу бившите депутати Митхат Табаков и Гюнай Сефер.

Спецпрокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу бившите депутати от ДПС Митхат Табаков и Гюнай Сефер за присвояване от дружества в размер на около 1,6 млн. лв. по времето, когато Табаков е бил кмет на Дулово.

В обвинителния акт е записано, че ексдепутатът Митхат Табаков е обвинен, че за периода от 02.05.2006г. до 14.12.2007 г. в гр. Дулово е присвоил чужди пари в съучастие с другия бивш депутат Гюнай Сефер в особено големи размери - 1 571 506,62 лв.

Присвояването е извършено при условията на продължавано престъпление, а в това време Табаков се води длъжностно лице – кмет на община Дулово.

За  улесняване на длъжностното присвояване Митхат Табаков е извършил престъпления по служба. От прокуратурата припомнят, че длъжностното присвояване представлява особено тежък случай.

Табаков и Сефер се отказаха от депутатските си имунитети в края на октомври миналата година по искане на бившия главен прокурор Борис Велчев

и дадоха разрешение да им бъдат възбудени казателни производства.

Припомням, че срещу двамата тече друго деле в съда, което на 11 февруари бе отложено заради болни съдия и адвокат. То е за документна измама.

Според обвинителният акт от 16 октомври до 28 ноември 2006 година в град Дулово Табаков и Сеферзаедно с Росица Милчева са придобили незаконно 374 000 лв. по проект за изграждане на 7 км път между село Окорш и главния път Силистра-Шумен в Дулово, като за това са използвали документи с невярно съдържание.

На Митхат Табаков бе повдигнато обвинение и за още една документна измама. При нея са взети близо 357 хил. лв. в периода от 1 ноември до 6 декември 2005 година.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • турски зурли - 08:13, 14 март

    Ей тука се мандахерца един ДПС-сарски тиквеник с никнейм 1, къде си бе, лупунгер - ела сега да ми коментираш колко сте години вие от ДПС и как българите напразно ви плюят! Тъпи турски боклуци, също като лидера си Доган!

  • Геледжек заман - 18:30, 13 март

    Ще се откупят!

  • новинар - 17:29, 13 март

    Само с кражби се занимаваха,мамицата им. В целия парламент няма един,който да не краде.Богата държава.....

Напиши коментар

Коментари