вторник, 19 март 2013, 17:12 ч.

Нова роля

Гребкиня оглави премиерския кабинет

BNews.bg

Гребкиня оглави премиерския кабинет

Шефката на Федерацията по гребане Марияна Минчева е назначена за началник на кабинета на министър-председателя на служебното правителство Марин Райков. Минчева има над 35-годишен трудов стаж, голяма част от който преминава на различни административни длъжности.

Премиерът Марин Райков си избра гребкиня за началник на кабинета.

Марияна Минчева е била генерален секретар на Българската федерация по гребане и е заслужил майстор на спорта по академично гребане.

Участник е на Олимпийските игри в Москва 1980 г., където заема IV място.

Многократен републикански шампион на България по гребане между 1976 и 1986 г. Има класирания в челната шестица на световните първенства през 1978, 1981 и 1982 г. Печели първо място на открития шампионат на Франция през 1981 г.

От 2008 г. до сега Минчева е била финансов инспектор в Инспектората по Закона за съдебната власт в Министерство на правосъдието.

Преди това е заемала различни позиции в Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Регионална служба по заетостта – Варна и др.

Началникът на кабинета на Марин Райков има магистърска степен от ВИНС – Варна и специализация на тема „Общинските структури и тяхната роля за ресоциализацията на младежта от неформалните организации“ в британския град Брадфорд.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Миро - 09:32, 20 март

    За тези които, подценяват образованието в НСА : да сравнят например учебника по физиология на Медицинска академия с този на НСА.Не е толкова лесно да се учи там,както много си мислят.

  • Проф. Петър Киров - 19:11, 19 март

    Мдааа.... Някога ВИФаджиите имаха единадесет изпита: история на БКП и десетобой. ;)

Напиши коментар

Коментари