четвъртък, 21 март 2013, 10:40 ч.

Търсене

Психологията най-желана в СУ тази година

BNews.bg

Психологията най-желана в СУ тази година

Тази година най-желаната специалност в Софийския университет е психологията.

Психологията е най-търсената специалност за прием през 2013 г.

Това стана ясно от думите на ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ Иван Илчев. След психологията се подреждат хуманитарните науки, както и малките филология, особено японистиката.

Ръководството на най-стария ВУЗ у нас очаква през 2013 г. да бъдат приети около 7000 студенти, като за предварителните изпити вече са се записали 5700.

Броят на желаещите, сравнен с миналата година, е сходен, обясни Илчев и заяви, че предизвестената смърт на висшето образование не се е състояла, препращайки към култовия афоризъм на Марк Твен, че слуховете за кончината му са малко преждевременни.

На въпрос на BNews дали това не се отнася само за най-рейтинговите университети, Илчев отвърна лаконично, че за него

най-важният въпрос е дали университет има нужда от студенти, или от качествени студенти.

По думите на ректора на СУ е важно да се ценят преподавателите, които имат реален принос към академичното развитие на страната, а не просто онези, които пишат по 10 статии годишно за регионални медии.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

  • Кирилов - 12:14, 21 март

    Много психолог,социолог,египтолог,политолог и пр. лаладжии. Всички търсят на хляба мекото. Никой не иска инженер.Няма ли инженери - няма икономика.А как ще има инженери като математика се учи проформа.Затова трябва да има задължителна матура по математика. Образователната ни система произвежда "специалисти" които стават само за едно - да сменят чаршафите на чуждите туристи по нашите курорти.

  • Ами да - 11:21, 21 март

    Психясала държава,психясал народ,кво друго да учат чаветата..

Напиши коментар

Коментари