понеделник, 25 март 2013, 14:10 ч.

Визита

Главнокомандващият на ЕС пристигна в София

BNews.bg

Главнокомандващият на ЕС пристигна в София

Председателят на Военния комитет на Европейския съюз изнесе публична лекция на тема „Европейската сигурност и отбрана на критичен кръстопът“ във Военна академия

Председателят на Военния комитет на Европейския съюз генерал Патрик дьо Рузие пристигна в София.

Френският генерал е на официално посещение в България по покана на началника на отбраната генерал Симеон Симеонов.

Генерал Патрик дьо Рузие бе посрещнат с пълен военен церемониал пред Паметника на незнайния воин, след което в Министерството на отбраната се проведоха срещи с министъра на отбраната Тодор Тагарев и с началника на отбраната генерал Симеон Симеонов. 

Председателят на Военния комитет на Европейския съюз изнесе публична лекция на тема „Европейската сигурност и отбрана на критичен кръстопът“ във Военна академия „Г. С. Раковски“.

Кой е генерал Патрик дьо Рузие?

Генерал Патрик дьо Рузие е роден на 11 май 1955 г. в град Дижон, Франция. Женен е, има пет деца.

През 1979 г. завършва Военновъздушната академията на Франция, а през 1994 г. и Националния военен колеж в Париж. 

По време на своята военна кариера той участва в редица военни операции като командир от ВВС, служи в Щаба на Военновъздушните сили и в Щаба по отбраната на Франция. Бил е заместник на френския старши национален представител в Центъра за военновъздушни операции в град Виченца, Италия, по време на операцията в Косово. Участва като съветник в първото френско оперативно подразделение към Централното командване на САЩ в Тампа, Флорида, по време на операцията в Афганистан. 

През 2008 г. е назначен за военен представител на Франция във Военния комитет на ЕС в Брюксел, а по-късно поема функциите на френски военен представител във военните комитети на НАТО и на ЕС.

През 2010 г. е назначен за главен инспектор на Въоръжените сили в Министерството на отбраната и е повишен в звание „генерал“. 

По предложение на началниците на отбраната на страните от ЕС, през 2012 г. Съветът по външните работи назначава генерал Патрик дьо Рузие за председател на Военния комитет на ЕС. Носител е на високи френски и чуждестранни военни отличия.

 

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

Напиши коментар

Коментари