понеделник, 08 април 2013, 15:03 ч.

Заявка за власт

Зелените ще гонят 5% на вота

BNews.bg

Зелените ще гонят 5% на вота

Зелените ще имат кандидат-депутати във всичките 31 избирателни райони. Това обявиха пред медиите от организацията. Те очакват да спечелят 5% от гласовете и да влязатв парламента.

Зелените ще имат кандидат-депутати във всичките 31 избирателни райони.

Това обявиха пред медиите от органиацията. Целта им е да имат представителство в следващия парламент.

"Сега никоя от социологическите агенции не ни брои, но нашата прогноза е за 5%",

каза за  BNews Георг Тупарев, според когото зелените имат силна подкрепа в София, Варна, Пазарджик и други места в страната с екологични проблеми.  

Повече от половината от кандидатите за народни представители на партията са граждани, които не членуват в ПП"Зелените", но активно подкрепят каузите й.

В трите избирателни района в София водачи на зелените листи са съпредседатялт на партията Борислав Сандов (21 МИР), колегата му и ИТ бизнесмен Георг Тупарев (25 МИР), експертът по опазване на околната среда Петко Цветков (24 МИР). 

"Българското общество е узряло да има зелени в политиката. Опазвайки се от корпоративни намеси, ние ще бъдем гражданският глас. Политиката може да бъде чиста, ако носителите й са чисти", каза Борислав Сандов.

Във Варна водач на листата е арх. Калина Павлова, която е лидер на протестите срещу застрояването на Морската градина и срещу групировката ТИМ. 

В Пловдив зелената листа води Петко Политов, който бе сред главните действащи лица в кампанията срещу строените по Бунарджика.

Ще подкрепим всички мерки на различни политически партии, но не и безпринцпини коалиции,

така отговориха зелените на въпрос с кого ще се обединят след изборите.

Георг Тупарев от ПП "Зелените" пред BNews:

- Вашата цел е влизане в парламента. Какво е цифровото й изражение?

- В момента имаме три цифри, с които боравим. Ако направите запитване в България колко процента, без да споменавате партия, поддържат политиките ни, ние сме 20%. Ако попитате колко процента ще гласуват за нас, вече сме около 2%. Ако запитате колко процента ще гласуват за нас, ако са сигурни, че ще влезем в парламента, в момента ние сме 6%. В България е много голям проблем това, че социологическите агенции са много силно подвластни на големите партии. Така те манипулират вота на българите.

- След днешната заявка очаквате ли социолозите да ви забележат?

- Според мен, ако има някаква честност, първо трябва да започнат да ни отчитат. Сега те не ни отчитат.

- Защо?

- Защото не сме удобни.

- Имате кандидати във всички избирателни райони. Къде се чувствате най-силни? Има ли зелени райони?

- Има зелени райони - един от тях е София. Орлов мост вече влезе в речника на българите и според мен много от младите хора ще глауват за нас. Също така отчаяните "сини" хора" - доста от тях ще припознаят нашите демократични принципи като свои. Във Варна, където водхихме най-дългите протести, също е така. Отдавна сме се хванали за гушата с ТИМ  и сме единствените, които имат смелостта да кажат това. Подкрепят ни и навсякъде, където има активни социални или екоогнища. Пример за това е Пазарджик, който имат огромен екологичен проблем със сметището си, което трови целия град.   

- Колко депутати ще вкарате в парламента?

- Много е сложно, защото са се заиграли политически игри в страната. Но ако имаме честни избори, очакваме около 5 %.

* BNews.bg не носи абсолютна никаква отговорност за изразените от читателите/потребителите мнения и/или коментари. Всеки читател/потребител, който публикува мнение и/или коментар под публикация/статия в BNews.bg като свободен посетител, или чрез регистрацията си от Фейсбук, декларира, че се съгласява с Общите условия за ползване на сайта BNews.bg. ВИЖТЕ ТУК!

loading...

Коментари

 • Васил Николов - 20:12, 18 апр.

  Инж. Стаматова, хубаво е да обясниш какво твърдиш, освен ако вече си си свършила работата тук и не си тръгнала да си пускаш компроматите в следващата новина някъде и Нета. А ти Ази с твоя коментар по-скоро ме мотивираш да гласувам за Зелените. Пък ако тия 80 милиона ще излязат от ТИМ и ще отидат за Зелените - още по-добре.

 • Сашо - 16:46, 13 апр.

  Зелените работят активно от създаването им през 2008, въпреки че са извън парламента. Следя ги внимателно. Този път ще гласувам за тях, а не отново за някое разочарование. Заслужиха го през 5те си години.

 • инж. Стаматова - 17:00, 11 апр.

  Поредните ламтящи за пари

 • ази - 16:40, 11 апр.

  "Във Варна водач на листата е арх. Калина Павлова, която е лидер на протестите срещу застрояването на Морската градина и срещу групировката ТИМ. " - най-голямата смешка е тя. И цялата й кампания е базирана на враждата й с тим, заради спорен проект с тях, от който тя иска да вземе над 80 милиона. Това е цялата работа чисто и просто. Ето такива са тия зелени.

 • Иванчо - 16:16, 08 апр.

  Значи ако не стигнете процентите, изборите няма да са честни. Стига сте слагали каруцата пред коня. Всеки си позволява да прави внушения за вота, както му отърва.

Напиши коментар

Коментари